ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α' τάξης: Μικροί μάγειρες, μεγάλες δημιουργίες
06. 11. 2020

Το πρώτο τους Project με θέμα τη διατροφή κατάφεραν να φέρουν εις πέρας οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α' τάξης, ξεκινώντας έτσι με έναν πολύ ευχάριστο και... υγιεινό τρόπο τα βιωματικά τους προγράμματα στο Δημοτικό Σχολείο.

Τι είναι η διατροφή; Γιατί τρώμε διαφορετικά φρούτα και λαχανικά; Τι φρούτα και λαχανικά συναντάμε στη Σχολή μας; Τι γεύση έχουν; Πώς μυρίζουν; Πώς μοιάζουν; Τι μπορούμε να κάνουμε με τις φλούδες των φρούτων που θα πήγαιναν για πέταμα; Αυτές και πολλές ακόμη ερωτήσεις απασχόλησαν τα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να κάνουν διάφορες βιωματικές δραστηριότητες, για να τις απαντήσουν.

Η θεματική ενότητα ξεκίνησε με ένα κυνήγι... των θησαυρών της Σχολής μας, των φρούτων και των λαχανικών δηλαδή που υπάρχουν μέσα σε αυτή.

Αφού συγκέντρωσαν μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, τα παιδιά έπαιξαν το παιχνίδι του "τυφλού μανάβη", όπου με έναν διασκεδαστικό τρόπο χρησιμοποίησαν τις αισθήσεις τους, για να αντιληφθούν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των φρούτων και λαχανικών.

Η κυρία Δάφνη, η διατροφολόγος του σχολείου, πήρε τη σκυτάλη, για να εξηγήσει στα παιδιά, γιατί είναι σημαντικό η διατροφή μας να μοιάζει με το ουράνιο τόξο, γιατί δηλαδή είναι σημαντικό να τρώμε φρούτα και λαχανικά όλων των χρωμάτων.

Συνέχισαν πολύχρωμα, με το πείραμα του ουράνιου τόξου στο γάλα!

Έφτιαξαν όμως και πρωτότυπα γλαστράκια από φλούδες πορτοκαλιού, εφαρμόζοντας έτσι στην πράξη την επανάχρηση αντικειμένων που θα πήγαιναν για πέταμα.

Σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, ασχολήθηκαν και με τη διατροφή των παιδιών σε διάφορες χώρες του κόσμου.

In English students learned new vocabulary and language structures through experiential activities based on the theme “Eating Healthy: Fruits & Vegetables”. They played games such as “Guess the Fruit” and “Fruit Jump” using a box full of fruit flashcards. The kids loved the activities and learned that eating healthy is fun!

Στη θεατρική αγωγή παρακολούθησαν επεισόδια της αγαπημένης σειράς "Φρουτοπία" και έπαιξαν παιχνίδια αυτοσχεδιασμού.

Η θεματική ενότητα δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά από την υλοποίηση μιας πολύχρωμης συνταγής από τα παιδιά, μιας σαλάτας ουράνιο τόξο.

Αρχικά ανέλαβαν να γράψουν τα υλικά της συνταγής, συνδυάζοντας έτσι και το μάθημα της Γλώσσας.

Έπειτα έφτιαξαν τις ατομικές τους σαλάτες ουράνιο τόξο σε ποτήρι, επιδεικνύοντας εξαιρετικές μαγειρικές ικανότητες!

Η πρώτη ενότητα της Α' τάξης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!