ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Η Μερλίνα παραδίδει μαθήματα!
08. 03. 2018

Στο Δ2, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Family and Community Literacy’ μας επισκέφτηκε η κυρία Αγγελική Κουρμουλάκη, μητέρα του Γιάννη Τζίμα, για να μας παρουσιάσει το βιβλίο ‘Μερλίνα, μια φαντασμένη ποντικίνα’, το οποίο εικονογράφησε η ίδια! Αντί να μας διαβάσει το βιβλίο, μας έκανε μια φανταστική παράσταση κουκλοθέατρου με τα σκηνικά και την κούκλα που είχε ετοιμάσει εκείνη, την οποία ευχαριστηθήκαμε πολύ.

Στη συνέχεια, συζητήσαμε για τον χαρακτήρα της Μερλίνας, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο καθένας μας πρέπει να έχει πίστη στον εαυτό του, χωρίς όμως να υπερβάλλει. Στο τέλος παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το πώς γίνεται η δουλειά του εικονογράφου, ποιες σκέψεις, αποφάσεις και επιλογές έχει να κάνει και πώς φτάνει στο τελικό στάδιο της εικονογράφησης, παρατηρώντας εικόνες του βιβλίου και τις λεπτομέρειές τους.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!