ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Αχ, αυτά τα ουφάκια, όλο «Ουφ!» και «Ουφ!»
04. 05. 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος Family And Community Literacy, επισκέφτηκε τους μαθητές και της μαθήτριες του Β1 τμήματος η μητέρα του συμμαθητή τους Γιώργου Βροχίδη, κυρία Παναγιώτα Κούλαλη, για να διαβάσει το βιβλίο “Το ουφάκι” (Αύγουστος Κορτώ, Εκδόσεις: Πατάκη). Πρόκειται για την ιστορία του Μάνου, που έχει πολλά άγχη κι όταν πέφτει να κοιµηθεί, δεν τον πιάνει ύπνος, είναι όλο «Ουφ!» και «Ουφ!». Αλλά η µαµά του, επειδή είναι µάγισσα, έρχεται, παίρνει τα ουφάκια απ’ το στήθος του, τα πετάει κάτω, τα πατάει και τα σκοτώνει. Μέχρι που µια µέρα ένα ουφάκι εµφανίζεται µπροστά του και του εξηγεί ότι δεν είναι κακό – ότι, µάλιστα, είναι ίσως ο καλύτερος φίλος του. Κι ότι πρέπει να το βοηθήσει να γλιτώσει.

Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, ακολούθησε συζήτηση για το καλό και το κακό άγχος και για το πώς καµιά φορά αυτό που φοβόµαστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε µπορεί να αποδειχτεί ένας αόρατος κολλητός µας φίλος. Ευχαριστούμε πολύ κυρία Παναγιώτα για την όμορφη ανάγνωση και για το δωράκι που μας δώσατε!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!