Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος “Υγιεινή διατροφή”, τους μαθητές και της μαθήτριες της Α΄ τάξης επισκέφτηκε η κυρία Νάντια Γρηγοριάδου και πραγματοποίησαν πειράματα με απλά τρόφιμα!
Χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεκίνησαν! Εξέτασαν την επίδραση του λεμονιού, της σόδας και του γάλακτος σε φέτες μήλου! Ως σωστοί επιστήμονες, παρατήρησαν τις αλλαγές, τις κατέγραψαν σε χαρτί και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λεμόνι διατηρεί το μήλο πιο άσπρο και καθαρό από τα υπόλοιπα!
Έριξαν σταφίδες μέσα σε νερό και σόδα και παρατήρησαν ότι στη σόδα ανεβαίνουν ψηλά εξαιτίας του ανθρακικού, σε αντίθεση με το νερό, όπου παραμένουν στον πάτο.
Τέλος, πήραν δύο φέτες ψωμιού, τη μία την έπιασαν με βρώμικα χέρια και την άλλη με καθαρά για να παρακολουθήσουν μακροπρόθεσμα τις αλλαγές!