ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Βλέποντας τον κόσμο… ανάποδα!
02. 02. 2017

Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στην τάξη μας, στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας “Family and Community Literacy”, την κυρία Ρενάτα Πατσάκα, μητέρα του συμμαθητή μας Χρήστου Μπουρούδη! Οι δυο τους είχαν ετοιμάσει για μας μία μοναδική ανάγνωση του βιβλίου “Ανάποδα” (Θοδωρής Παπαϊωάννου, εκδόσεις Ίκαρος).

Την άλλη όψη των πραγμάτων, κυριολεκτικά αυτή τη φορά, βλέπει ο Μέλιος το σκαθάρι, στο “Ανάποδα”. Εδώ, ο Μέλιος σκοντάφτει σ’ ένα πετραδάκι κι αναποδογυρίζει. Αρχίζει τότε να φωνάζει για βοήθεια, κανείς όμως δεν τον ακούει. Ακόμη και τα έντομα που θα περάσουν κατά τύχη από εκεί δεν θα τον βοηθήσουν – το τζιτζίκι θεωρεί το τραγούδι πολύ σημαντικό για να το σταματήσει και να τον βοηθήσει, η ακρίδα βιάζεται να βρει την τροφή της, η μέλισσα είναι πολύ απασχολημένη ψάχνοντας για γύρη, η πεταλούδα φοβάται μην χαλάσει τα όμορφα κι ευαίσθητα φτερά της. Ο Μέλιος μένει πολλή ώρα έτσι, ανάποδα, ώσπου αποφασίζει να γυρίσει στην κανονική του θέση μόνος του. Καθώς προσπαθεί, εμφανίζεται η καλή του φίλη Μελανή, επίσης σκαθάρι, και τον βοηθά να σταθεί στα πόδια του.

Περάσαμε υπέροχα! Ευχαριστούμε κυρία Ρενάτα!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!