ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Και τα δέντρα έχουν ηλικία! (STEM)
24. 10. 2016

Στο πλαίσιο του βιωματικού περιβαλλοντικού προγράμματος "Δάσος" που διαπραγματευόμαστε στη Β' τάξη, μας επισκέφθηκε η κα Ελένη Βουκλουτζή, υπεύθυνη για το πρόγραμμα STEM, για να κάνουμε όλοι μαζί μια πολύ συναρπαστική δραστηριότητα. Με στόχο την εισαγωγή στην έννοια της ανακύκλωσης στη φύση, βγήκαμε στους χώρους της Σχολής και ακολουθώντας ένα χάρτη, πραγματοποιήσαμε μια διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας παρατηρήσαμε και καταγράψαμε όλα τα στάδια του κύκλου της ζωής ενός δέντρου.

Επίσης, είδαμε πώς μπορούμε να υπολογίσουμε περίπου την ηλικία ενός δέντρου, παρατηρώντας τον κομμένο κορμό των δέντρων. Οι μαθητές εργάστηκαν πολύ καλά σε ζευγάρια και συμπλήρωσαν ένα φύλλο εργασίας, το οποίο αξιοποιήσαμε στο τέλος για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές εξοικειώθηκαν ακόμη περισσότερο στην επιστημονική μέθοδο (παρατήρηση - καταγραφή - ανάλυση - εξαγωγή συμπερασμάτων).

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!