ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Εμείς ζυμώνουμε και η γλουτένη κάνει τη δουλειά! (STEM)
30. 10. 2017

Στη Δ' τάξη στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Υγιεινή Διατροφή’ υποδεχτήκαμε την κα Νάντια Γρηγοριάδου, STEM Academy Coordinator, για να κάνουμε και πάλι πειράματα σχετικά με τη διατροφή!

Αυτή τη φορά μας απασχόλησε η γλουτένη που υπάρχει στο ζυμάρι και πώς διάφορα υλικά μπορεί να επηρεάζουν πόσο μαλακό ή σκληρό θα είναι το ζυμάρι μας. Βάλαμε τις ποδιές μας και μεταφερθήκαμε στην αίθουσα STEM, όπου χωριστήκαμε σε ομάδες.

Εκεί έπρεπε να φτιάξουμε 4 ζυμάρια με διαφορετικά υλικά (νερό, ξύδι, λάδι, αλάτι) και έπειτα να συγκρίνουμε ποιο ήταν πιο μαλακό και πιο ποιο σκληρό. Η κυρία Νάντια μας έδωσε και την εξήγηση του γιατί συμβαίνει αυτό, όλα οφείλονται στη γλουτένη!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!