Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης ανέλαβαν ένα καινούριο project με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το εστιατόριο του διάσημου σεφ Ρατατούη. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προετοιμάστηκαν για τη μεγάλη μέρα. Αφού έμαθαν να χωρίζουν τις τροφές σε φυτικές και ζωικές, ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν τους γονείς τους και να ξεκινήσουν τη μαγειρική.
Γονείς και παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα έφτιαξε τη γαλλική σαλάτα του Κουστώ. Η δεύτερη ομάδα έφτιαξε τα τρίχρωμα σάντουιτς λιγκουίνι και η τρίτη ομάδα έφτιαξε το τυλιχτό σάντουιτς του Ρατατούη. Αφού άκουσαν προσεκτικά τις οδηγίες της κυρίας Δάφνης Ντάλαπα για το πώς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία, ξεκίνησαν να διαβάζουν τις συνταγές, για να προχωρήσουν στην εκτέλεσή τους.
Πήραν τα μαχαιράκια και τα κουταλάκια και ξεκίνησαν να κόβουν, να ανακατεύουν και να μαγειρεύουν. Τα τρία διαφορετικά σνακ που έφτιαξαν ήταν πεντανόστιμα χάρη στην αγάπη, τη διάθεση και την τέχνη των παιδιών. Φυσικά, η συνεργασία και η φαντασία έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό.
Η αποστολή έφτασε στο τέλος. Ο κ. Παπαναστασίου ήταν ο κριτής που θα αποφάσιζε εάν τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά και το εστιατόριο του Ρατατούη θα παρέμενε ανοιχτό. Αφού δοκίμασε και από τα τρία σνακ, αποφάσισε να δώσει στα παιδιά το καλύτερο βραβείο μαγειρικής!