ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Β' τάξης: Κόκκινη κλωστή δεμένη...
01. 02. 2022

Με τα παραμύθια, παραδοσιακά, κλασικά, χριστουγεννιάτικα, και τους μύθους, ελληνικούς και ξένους, ασχολήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης στο πλαίσιο του project που υλοιποίησαν, δίνοντας... κλώτσο στην 'Κόκκινη κλωστή δεμένη', για να αρχυνίσει το παραμύθι!

Στο μάθημα της Γλώσσας, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, διάβασαν παραμύθια, άλλα πιο γνωστά και άλλα λιγότερο και έκαναν ποικίλες δραστηριότητες προφορικού και γραπτού λόγου: από δραματοποιήσεις και αφηγήσεις παραμυθιών, μέχρι κόμικ και εικονογραφήσεις ή ακόμη και πινακίδες, για να προειδοποιήσουν την Κοκκινοσκουφίτσα, να προσέξει ποιον άλλο; τον κακό λύκο!

Το ίδιο και στα Μαθηματικά, ασχολήθηκαν με τις διάφορες έννοιες, αλλά και προβλήματα που σχετίζονταν με τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.

Φυσικά η φαντασία τους, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, ήταν αστείρευτη και διοχετεύτηκε σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες. Έτσι, χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα τουβλάκια Lego αναπαράστησαν σκηνές από αγαπημένα παραμύθια και μύθους.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών η κυρία Ιωάννα, παίρνοντας έμπνευση από το παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ, τους έδωσε τη συνταγή για να φτιάξουν τα πιο γλυκά ζαχαρόσπιτα, χρησιμοποιώντας μόνο μερικές χαρτοσακούλες!

Υλοποίησαν όμως και πειράματα STEAM. Φύτεψαν μια μαγική φασολιά, όπως ο Τζακ, και παρατήρησαν πόσο γρήγορα ψήλωσε και μεγάλωσε!

Πρότειναν ακόμη, με τη βοήθεια της κυρίας Στεφανίας, τρόπους στον Χάνσελ και την Γκρέτελ να επικοινωνούν μεταξύ τους μυστικά, όσο ήταν στο σπίτι της γιαγιάς, φτιάχνοντας τηλέφωνα με απλά υλικά, ενώ μελέτησαν ακόμη και το ζυμάρι από το οποίο ήταν φτιαγμένο το σπίτι της γιαγιάς, ώστε να είναι μεν μαλακό και λαχταριστό, αλλά ταυτόχρονα και σταθερό και συμπαγές.

Η τελική δραστηριότητα είχε και αυτή τη φορά χαρακτήρα άκρως δημιουργικό και παραμυθικό! Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά και την πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Χρύσας έφτιαξαν τα σκηνικά των αγαπημένων τους παραμυθιών: τα σπίτια από τα 3 μικρά γουρουνάκια, το κάστρο της Ραπουνζέλ, το κρεβάτι με τα 100 στρώματα της πριγκίπισσας με το μπιζέλι και τη μαγική φασολιά του Τζακ.

Τα αποτελέσματα ήταν φυσικά ΜΑΓΙΚΑ!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!