ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
ESCAPE ROOM ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!
11. 10. 2018

Το τμήμα  Δ΄2 υλοποίησε ένα διήμερο σχέδιο εργασίας (project)  στις 11 και 12 Οκτωβρίου με τίτλο «Δωμάτια απόδρασης»,  μετατρέποντας την αίθουσα Mediaτου σχολείου μας σε ένα τρομακτικό δωμάτιο απόδρασης! Η επιλογή του θέματος καθώς και η οργάνωση των εργασιών έγινε από τα παιδιά. Αρχικά, τα παιδιά διάβασαν λογοτεχνικά βιβλία μυστηρίου και φαντασίας, προκειμένου να εμπνευστούν το δωμάτιο απόδρασής τους. Στη συνέχεια, δούλεψαν σε τρεις ομάδες. Ο καθένας και η καθεμιά επέλεξε την ομάδα που ανήκε με βάση τα ενδιαφέροντά του. Η κάθε ομάδα επικεντρώθηκε στη δημιουργία διαφορετικών πτυχών του δωματίου. Μια ομάδα δημιούργησε γρίφους, μια άλλη βίντεο με μουσική και η τρίτη  διακόσμησε τον χώρο με διάφορες εικαστικές δημιουργίες, ιστούς, κουτιά με λουκέτα, καθρέφτες και ό,τι ήταν απαραίτητο για να στηθεί το μυστηριώδες σκηνικό.

Το δωμάτιο που δημιουργήθηκε είχε σαν θέμα την απόδραση από ένα στοιχειωμένο σπίτι. Οι «παγιδευμένοι» έπρεπε να ανοίξουν λουκέτα, να λύσουν γρίφους και μυστήρια ώστε να μπορέσουν να «σωθούν»! Στο τέλος οι δημιουργοί υποδέχθηκαν άλλα τμήματα του σχολείου καθώς και εκπαιδευτικούς, που επιχείρησαν να λύσουν το μυστήριο του στοιχειωμένου σπιτιού!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!