Στο πλαίσιο του προγράμματος “Απόκτηση βασικής βιωματικής εμπειρίας στη βιώσιμη αξιοποίηση της γης και της φύσης στην ΑΓΣ”, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης πήραμε τα ψαλιδάκια μας, φορέσαμε τις γαλότσες μας και κατευθυνθήκαμε στον αμπελώνα.
Εκεί συμμετείχαμε στον τρύγο! Κόψαμε και μαζέψαμε τα ώριμα πλέον τσαμπιά σταφύλια που είχαν απομείνει. Γεμίσαμε πολλά τελάρα και στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο οινοποιείο. Ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία με την οποία το σταφύλι γίνεται μούστος και στη συνέχεια κρασί. Το καλύτερο βέβαια το αφήσαμε για το τέλος! Βγήκαμε έξω και πατήσαμε με τα χέρια ένα τελάρο σταφύλια για να βγάλουμε τον χυμό τους. Στραγγίξαμε το μείγμα, πήραμε τον μούστο και τον μοιράσαμε σε ποτηράκια. Ξετρελαθήκαμε με τη γεύση του! Μπορεί να λερωθήκαμε και να βραχήκαμε, αλλά περάσαμε υπέροχα! Και του χρόνου!