ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Οι μικροί πράκτορες σε μια αποστολή... ανακύκλωσης!
04. 05. 2017

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος “Ανακύκλωση”, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης έγιναν πράκτορες του πλανήτη με στόχο να μαζέψουν σκουπίδια από ανακυκλώσιμα υλικά και να τα κατηγοριοποιήσουν ανάλογα με το υλικό τους. Στη δράση αυτή, πολύτιμος βοηθός τους στάθηκε η κυρία Νάντια Γρηγοριάδου, STEM Academy Coordinator. Αφού, λοιπόν, προηγήθηκε μία ενημέρωση, μέσα στην τάξη, σχετικά με την έννοια της ανακύκλωσης, τη σημασία της, αλλά και τις κατηγορίες των υλικών που ανακυκλώνονται, τα παιδιά κατευθυνθήκαν προς το δασάκι της σχολής.

Εκεί, χωρίστηκαν σε 4 ομάδες (Ομάδα Πλαστικού - Ομάδα Γυαλιού - Ομάδα Χαρτιού - Ομάδα Αλουμινίου) και ανέλαβαν να μαζέψουμε μέσα σε 15’ όσα περισσότερες συσκευασίες μπορούσαν, οι οποίες να αποτελούνταν από το υλικό της ομάδας στην οποία ανήκαν (π.χ. η Ομάδα Χαρτιού έπρεπε να συλλέξει χάρτινες συσκευασίες, η Ομάδα Γυαλιού γυάλινες κ.ο.κ.). Έπειτα, έπρεπε να τις μεταφέρουν στα αντίστοιχα κουτιά, τα οποία ήταν τοποθετημένα στον χώρο.

Οι μικροί πράκτορες τα πήγαν καταπληκτικά! Όχι μόνο ολοκλήρωσαν την αποστολή τους νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο, αλλά κατάφεραν να ταξινομήσουν άριστα τις συσκευασίες στα κουτιά της ανακλυκλωσης. Δόθηκαν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και αναμένουμε με ανυπομονησία την επόμενή μας αποστολή!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!