ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Διατροφικές πινακίδες… σιγά το δύσκολο!
12. 12. 2016

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγιεινή Διατροφή”, η Γ΄ τάξη επισκεφτήκαμε το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος και πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες σχετικές με την ανάγνωση των διατροφικών πινακίδων, με την καθοδήγηση της διατροφολόγου, κας Δάφνης Νταλάπα.

Χωριστήκαμε σε ομάδες, πήραμε τα φύλλα εργασίας μας στα χέρια και ακολουθώντας τις οδηγίες της κας Δάφνης Νταλάπα εντοπίσαμε φρούτα και συσκευασμένα προϊόντα και διαβάσαμε τις συσκευασίες τους. Μέσα σε όλη την ποικιλία των προϊόντων, που μας εντυπωσίασε, ψάξαμε να βρούμε τόπους προέλευσης, ημερομηνίες λήξης, μερίδες, αλλά και να εντοπίσουμε τα θρεπτικά συστατικά τους που αναγράφονται στις διατροφικές πινακίδες τους.

Μπορέσαμε έτσι να προβληματιστούμε σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να διαβάσουμε ως καταναλωτές τις πινακίδες, προκειμένου να πάρουμε τις κατάλληλες πληροφορίες, αλλά και πόσο εύκολο είναι να τις διαβάζουμε. Στο τέλος, αγοράσαμε υγιεινά τρόφιμα, κριτσίνια, χυμούς και φρούτα και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!