ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε! (STEM)
08. 11. 2016

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος της υγιεινής διατροφής που υλοποιούμε και με οδηγό μας το βιβλίο “Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε” συνεχίσαμε με τους μαθητές της Α΄ τάξης την περιήγηση στο μαγικό μικρόκοσμο του ανθρώπινου σώματος. Αφού διαβάσαμε το βιβλίο, κάναμε το πείραμα “Προσοχή φτέρνισμα”, είδαμε πώς τα μικρόβια διασπείρονται παντού όταν βγαίνουν από το στόμα τους και εξηγήσαμε πώς, όταν χρησιμοποιούμε ένα χαρτομάντηλο για να καλύψουμε το στόμα μας, τα μικρόβια πιάνονται εκεί μέσα. Ακόμη, καλύπτοντας με αλεύρι τα χέρια μας είδαμε πώς μεταφέρουμε τα μικρόβια παντού, ακόμη κι άθελά μας!

Για την προστασία μας, όμως, δεν αρκεί ένα απλό πλύσιμο με νερό! Ένα ακόμη πείραμα ήρθε να το επιβεβαιώσει αυτό! Σε ομάδες πήραμε ένα πιατάκι με νερό, ρίξαμε αρκετό πιπέρι, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια και μία σταγόνα υγρό πιάτων. Δε θα πιστέψετε πόσο γρήγορα έτρεξαν τα μικρόβια (= πιπέρι) για να γλυτώσουν!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!