ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Γιατί χρειαζόμαστε τις γεύσεις;
20. 03. 2017

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Υγιεινής Διατροφής, οι μαθητές της Β' τάξης υποδεχτήκαμε τη διατροφολόγο μας κα Δάφνη Νταλάπα για να κάνουμε ένα πείραμα… γευσιγνωσίας!

Με μια μπατονέτα κάθε φορά βάζαμε σε διαφορετικές περιοχές του στόματός μας γεύσεις γλυκές, πικρές, αλμυρές, ξινές… Την πρώτη φορά, πριν δοκιμάσουμε κάτι, στεγνώναμε το στόμα μας με χαρτί. Όπως διαπιστώσαμε με έκπληξη, όταν το στόμα μας δεν είχε σάλιο, δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε τη γεύση! Αντίθετα, με λίγο σάλιο η γεύση επανερχόταν!

Με αφορμή αυτό το πείραμα, μιλήσαμε για τους γευστικούς κάλυκες και για την αξία της γεύσης: όχι μόνο να καταλαβαίνουμε τι τρώμε, αλλά και να ξεχωρίζουμε την ποιότητα των τροφών! Εκμεταλλευτήκαμε την επίσκεψη της κας Νταλάπα για να κάνουμε διάφορες ερωτήσεις και να λύσουμε πολλές απορίες σχετικές με τη διατροφή μας. Την ευχαριστούμε λοιπόν για την επίσκεψη και το διαφορετικό πείραμα!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!