ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη της Σχολής!
12. 05. 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας και, σε συνδυασμό με το μάθημα της Γλώσσας και της ενασχόλησής μας με τον κόσμο των βιβλίων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης, επισκέφτηκαν τη μεγάλη βιβλιοθήκη της Σχολής “Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή”. Εκεί, τους περίμεναν οι βιβλιοθηκονόμοι για να τους πληροφορήσουν σχετικά με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και τον τρόπο ταξινόμησης και δανεισμού των βιβλίων.

Γνωρίσαμε το ταξινομικό σύστημα του Dewey, με βάση το οποίο λειτουργούν όλες οι βιβλιοθήκες του κόσμου σήμερα και μιλήσαμε αναλυτικότερα για δύο κατηγορίες βιβλίων: τα λογοτεχνικά (με ταξινομικό αριθμό 800) και τα επιστημονικά (με ταξινομικό αριθμό 600). Κλείσαμε την επίσκεψή μας με ένα παιχνίδι, όπου τα παιδιά κλήθηκαν να γίνουν για λίγο βιβλιοθηκονόμοι, ταξινομώντας βιβλία που είχαν μπροστά τους στις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!