ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην τελική ευθεία για τις εισαγωγικές εξετάσεις του νέου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκειου
12. 04. 2019

Την Κυριακή 5 Μαΐου θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής οι εισαγωγικές εξετάσεις τόσο για το νέο Γυμνάσιο Χασιώτη, όσο και για το Γενικό Λύκειο. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΣΙΩΤΗ

Οι μαθητές - απόφοιτοι άλλων δημοτικών σχολείων, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο Γυμνάσιο Χασιώτη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα πρέπει να λάβουν μέρος σε μια γραπτή αξιολογική διαδικασία, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών. Στη γραπτή δοκιμασία μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού της ΑΓΣ, οι οποίοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μια υποτροφία για το Γυμνάσιο. Η φετινή γραπτή δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 10:00, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Οι υποψήφιοι μαθητές εξετάζονται σε τρία διδακτικά αντικείμενα: Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά. Η εξέταση περιλαμβάνει τρεις ωριαίες περιόδους. Κατά την πρώτη περίοδο, οι μαθητές εξετάζονται στα Ελληνικά, κατά τη δεύτερη περίοδο στα Μαθηματικά και κατά την τρίτη περίοδο στα Αγγλικά. Τα θέματα της γραπτής δοκιμασίας αποβλέπουν στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης του Δημοτικού σχολείου. Κάθε αντικείμενο από τα τρία έχει μέγιστη βαθμολογία τις 100 μονάδες και το τελικό αποτέλεσμα είναι το άθροισμα των τριών, δηλαδή άριστα το 300. Η επιτροπή εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές θα γίνουν δεκτοί στο Γυμνάσιο, καθώς και σε ποιούς θα αποδοθούν οι υποτροφίες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται μετά από λίγες ημέρες ηλεκτρονικά. 

Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά θέματα εξετάσεων εδώ.

Μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση σας εδώ.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Οι μαθητές σχολείων που τελειώνουν το Γυμνάσιο, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο Γενικό Λύκειο της Σχολής πρέπει να λάβουν μέρος σε μια γραπτή αξιολογική διαδικασία, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών. Η φετινή γραπτή δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 10:00 στο κτίριο JamesHall του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε πέντε διδακτικά αντικείμενα: Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία,  Βιολογία. Η εξέταση πραγματοποιείται από τις 10:00 έως τις 12:30. Οι υποψήφιοι βαθμολογούνται συνολικά με άριστα το 100. Κάθε μάθημα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Νεοελληνική γλώσσα θα βαθμολογείται με άριστα το 20 έτσι ώστε 5x20=100). Τα θέματα της γραπτής δοκιμασίας αποβλέπουν στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης του Γυμνασίου. Μπορείτε να δείτε την καθορισμένη εξεταστέα ύλη εδώ.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 στην Αγγλική Γλώσσα θα συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις Αγγλικών που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο στις 12.30 μμ έως τις 14.00 μμ. Τα θέματα θα είναι επιπέδου Β2 στις θεματικές ενότητες: vocabulary, grammar, readingandwriting. Η επιτροπή εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές θα γίνουν δεκτοί στο Γενικό Λύκειο, καθώς και ποιοι από αυτούς θα είναι οι αποδέκτες των διαθέσιμων υποτροφιών. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται μετά από λίγες ημέρες ηλεκτρονικά.

Μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση σας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Γυμνάσιο Χασιώτη και το Γενικό Λύκειο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Εγγραφών & Επικοινωνίας στα τηλέφωνα 2310 492758 & 761 ή ηλεκτρονικά στο admissions@afs.edu.gr

Στην τελική ευθεία για τις εισαγωγικές εξετάσεις του νέου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκειου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!