ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Σε δύο μαθητικούς διαγωνισμούς με την ταινία «Αντάλλαξέ το», η κινηματογραφική ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη
11. 03. 2021

Στο πλαίσιο των μαθητικών διαγωνισμών "Γύρω, γύρω όλη... η οικονομία" και "Το κλίμα αλλάζει... αλλάζω ζωή!" η κινηματογραφική ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη δημιούργησε την ταινία "Αντάλλαξέ το".

Στην υλοποίησή της συμμετείχαν δώδεκα μαθητές Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου. Με θέμα την κυκλική οικονομία και συγκεκριμένα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη βιομηχανία της μόδας, οι μαθητές -με συμπαραστάτη τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Γκόγκο- έγραψαν το σενάριο, έκαναν τη διανομή των ρόλων, σκηνοθέτησαν, έπαιξαν και επιμελήθηκαν την ταινία. Μία απλή πράξη ανθρωπισμού οδήγησε στην ιδέα της ανταλλαγής ρούχων, η οποία μειώνει τη συχνότητα αγοράς τους κι έτσι συμβάλει στη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη βιομηχανία της μόδας.



Ο πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή» απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στην ανάδειξη έργων με θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτή. Μέσω της συμμετοχής στον διαγωνισμό  δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες να ενεργοποιηθούν περαιτέρω αναφορικά με την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας μας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της προσαρμοστικής ικανότητας της ελληνικής κοινωνίας και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους.

Στον μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Γύρω-γύρω όλη…η οικονομία» συμμετέχουν σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Οι μαθητές καλούνται να ασχοληθούν με την περιγραφή ενός σχεδίου Κυκλικής Οικονομίας που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο πλαίσιο του σχολείου, να αντιληφθούν ότι η στενότητα των πόρων οδηγεί στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον και την κοινωνία, την αλληλεξάρτηση κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος και την αλλαγή νοοτροπίας με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων και όχι στην εκμετάλλευσή τους.

Σε δύο μαθητικούς διαγωνισμούς με την ταινία «Αντάλλαξέ το», η κινηματογραφική ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!