ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
• Επιτυχίες μαθητών του Γενικού Λυκείου σε διεθνή διαγωνισμό φυσικών επιστημών.
13. 09. 2019

Σημαντικές δεξιότητες στην εκτέλεση πειραμάτων, την έρευνα, την ανάλυση δεδομένων, τη συνεργατική μάθηση, την παρουσίαση εργασίας, την επικοινωνία με μαθητές άλλων χωρών, καθώς και ρητορικές και γλωσσικές δεξιότητες απέκτησαν οι πέντε μαθητές του Γενικού Λυκείου που συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό φυσικών επιστημών τον περασμένο Αύγουστο.

 

Πρόκειται για τους μαθητές Α’ τάξης (πλέον Β’ τάξης): Δημήτρη Γραικό, Απόστολο Καραλιόλιο, Αγνή Κοκορότσικου, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο και Θαλή Τσιωνά, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο διεθνή διαγωνισμό φυσικών επιστημών ΙΥΝΤ 2019 που διεξήχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Αποτελεί μέρος του διαγωνισμού Physics World Cup και είναι ο πιο συναρπαστικός ομαδοκεντρικός διαγωνισμός φυσικής και φυσικών επιστημών, μεταξύ μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκειά του, οι μαθητές παρουσιάζουν τις λύσεις τους σε 17 επιστημονικά προβλήματα, τις οποίες κρίνουν μαθητές και βαθμολογούνται από κριτική επιτροπή. Τα προβλήματα προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους της φυσικής και είναι διεπιστημονικά.

Στο διαγωνισμό IYNT 2019 συμμετείχαν 21 ομάδες από έντεκα χώρες από όλο τον κόσμο. Υπεύθυνος για τη συμμετοχή και την προετοιμασία των μαθητών ήταν ο καθηγητής φυσικής Ε. Πεδιωτάκης.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου έφτασαν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή έξι μαθητές και δύο καθηγητές από το Ολλανδικό σχολείο «Carmel College Salland» στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγών των Λυκείων. Είχε προηγηθεί –τον Ιούλιο- η επίσκεψη των Ελλήνων μαθητών στο Ολλανδικό σχολείο όπου είχαν την ευκαιρία να δουν μονάδες παραγωγής καθώς και αξιοθέατα της περιοχής. Οι Ολλανδοί μαθητές φιλοξενήθηκαν στους χώρους της Σχολής και επισκέφτηκαν ιχθυοτροφείο στο Άγκιστρο Σερρών, μονάδα με βουβάλια στην Κερκίνη, γαλακτοκομική μονάδα στη Σίνδο και κτηνοπτηνοτροφική μονάδα στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής.

Ήταν η πρώτη φορά που η Σχολή συνεργάστηκε με ολλανδικό σχολείο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!