ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Σταθερά στο πλευρό μαθητών και σπουδαστών η βιβλιοθήκη Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή
24. 03. 2020

Η πρώτη εβδομάδα τηλεργασίας βρήκε τη βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή" έτοιμη να προσφέρει υπηρεσίες και υποστήριξη στο ψηφιακό περιβάλλον σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το προσωπικό της ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για τις δυνατότητες εξ αποστάσεως πρόσβασης σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν άρθρα και ebooks αλλά και σε νέες υπηρεσίες και έκτακτες προσβάσεις σε υλικό που θα βοηθήσουν στα μαθήματά τους. Απαντήσεις σε ερωτήσεις σπουδαστών του Perrotis College και εκπαιδευτικών ήταν στην ημερήσια διάταξη. Δυο μαθήματα τηλεκπαίδευσης με συνεργάτες της βιβλιοθήκης από το τμήμα Πληροφορικής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Perrotis College πραγματοποιήθηκαν στους πρωτοετείς σπουδαστές μέσω της πλατφόρμας Moddle και της εφαρμογής Big Blue Button ακολουθώντας το τυπικό πρόγραμμα του μαθήματος LearningMethods/ProfessionalSkillsandStudies.

Προτεινόμενες ιστοσελίδες, εφαρμογές και καινούργιο εκπαιδευτικό υλικό άρχισαν να αποστέλλονται από την πρώτη εβδομάδα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων ανάλογα με το αντικείμενο διδασκαλίας τους και με στόχο η ενημέρωση να γίνεται σε τακτική βάση. Οι οδηγοί μαθημάτων που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια με την εφαρμογή Lib Guides προσφέρουν στους καθηγητές και μαθητές/σπουδαστές των Λυκείων και του Κολεγίου αντίστοιχα πληροφορίες για τις παροχές της βιβλιοθήκης σε κάθε μάθημα. Σε συνεργασία με τον Παιδικό Σταθμό/Νηπιαγωγείο και σεβόμενη το πνευματικό έργο συγγραφέων και δημιουργών έλαβε ειδική άδεια από εκδοτικό οίκο προκειμένου να πραγματοποιούνται αναγνώσεις βιβλίων που αποστέλλονται στους γονείς/κηδεμόνες μαζί με δραστηριότητες με βάση το περιεχόμενό τους.

Η βιβλιοθήκη «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» είναι και η βιβλιοθήκη των υπαλλήλων και κατοίκων της Σχολής. Πέρα από την αυτονόητη άρση της πολιτικής δανεισμού έντυπων βιβλίων έχουν σταλεί ήδη προτάσεις για δραστηριότητες, ιστοσελίδες και εφαρμογές για τα παιδιά τους αλλά και για τους ίδιους.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!