ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Μαθητική Ζωή & Οικοτροφείο
Γενικό Λύκειο
Μαθητική Ζωή & Οικοτροφείο

Μαθητική Ζωή

Εκτός από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα, οι μαθητές του Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν σε ομίλους (clubs) εξωσχολικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως το Club Κινηματογράφου, Αστρονομίας, Φωτογραφίας, Παραδοσιακών Χορών, Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών, Peace Jam και πολλά άλλα. Επίσης, η Σχολή έχει ομάδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϋ και συμμετέχει σε διάφορα αθλητικά τουρνουά και πρωταθλήματα. Σκοπός των Clubs και των υπολοίπων δραστηριοτήτων είναι η παροχή ολιστικής εκπαιδευτικής εμπειρίας σε όλους τους μαθητές, οικότροφους ή εξωτερικούς. Ενθαρρύνουμε όλους τους μαθητές μας να συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες. 

Οικοτροφείο

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή έχει δύο οικοτροφεία στα οποία στεγάζονται οι μαθητές του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου: Το Οικοτροφείο "Σταύρος Νιάρχος" χωρητικότητας 50 δίκλινων δωματίων (χωρητικότητας 100 συνολικά ατόμων) όπου μένουν οι μαθήτριες της Σχολής και το Οικοτροφείο "Charles & Ann House" , 60 δίκλινων και τρίκλινων δωματιών (χωρητικότητας 150 συνολικά ατόμων), όπου μένουν οι μαθητές. 
 
Η ζωή στο οικοτροφείο συνοδεύεται από πολυάριθμες εξωσχολικές δραστηριότητες, οι οποίες αποτελούν σημαντική πτυχή της εκπαιδευτικής εμπειρίας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Οι μαθητές δημιουργούν φιλίες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και κατανοούν καλύτερα μέσα από αυτή τη διαδικασία της επικοινωνίας και της συνύπαρξης τον εαυτό τους και τους άλλους. Η σημαντικότερη πτυχή της ζωής στο οικοτροφείο είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ νεαρή ηλικία να ζουν άνετα με άλλα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και έχουν, ως εκ τούτου, διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και διαφορετικές συνήθειες. Μαθαίνουν δηλαδή να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να συνεργάζονται και να δουλεύουν συλλογικά.
 
Το προσωπικό του οικοτροφείου απαρτίζεται από μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών οι οποίοι ζουν και οι ίδιοι στο χώρο του σχολείου. Επιβλέπουν τη ζωή των μαθητών, συντονίζουν το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τους και εγγυώνται με την παρουσία τους την ασφάλεια και τη φροντίδα των παιδιών. Μια επαγγελματίας νοσοκόμα βρίσκεται στο οικοτροφείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας και, όταν κρίνεται απαραίτητο, οι μαθητές μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας που λειτουργεί στη Θέρμη ή σε κάποιο εφημερεύον νοσοκομείο. Επιπλέον, υπάρχει ψυχολόγος που υποστηρίζει τους μαθητές στην αντιμετώπιση δυσκολιών που ενδεχόμενως αντιμετωπίζουν (άγχος, κοινωνικά προβλήματα, θέματα αυτοπεποίθησης κα).
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!