ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στέλεχος του SPMO στη διαδικτυακή εκδήλωση Women Entrepreneur in the Agri-Food sector
24. 11. 2020

Τον ρόλο της ΑΓΣ και τη συνεισφορά της στη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον χώρο της αγροδιατροφής, παρουσίασε η αν.διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων, Δρ.Ευδοκία Κρυσταλλίδου, στη διαδικτυακή εκδήλωση Women Entrepreneur in the Agri-Food sector.

Αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης ως καταλύτη στην ανάδειξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή και τόνισε ότι στην Ευρώπη παρόλο που ο πληθυσμός των γυναικών (52%) είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ανδρών δεν συμβαδίζει με τη γυναικεία συμμετοχή στην επιχειρηματικότητα. «Οι γυναίκες επιχειρηματίες αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τρίτο των αυτοαπασχολούμενων στην Ε.Ε.. Λόγω ορισμένων διαφορετικών παραγόντων (όπως ο συνδυασμός εργασίας και οικογένειας) η επιχειρηματικότητα είναι σήμερα μια λιγότερο ελκυστική επιλογή για τις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο όταν αναφερόμαστε στον χώρο της αγροδιατροφής. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 2016 οι γυναίκες αντιπροσώπευαν μόνο το 28% των κορυφαίων θέσεων στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε.

Η εκδήλωση “Women Entrepreneur in the Agri-Food sector” διοργανώθηκε από το EIT Food Hub Greece στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Empowering Women Agripreuners που υλοποιεί τo Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020 με στόχο να εμπνεύσει και να παρακινήσει τις γυναίκες επιχειρηματίες στον χώρο της αγροδιατροφής.  Μέσα από τη συζήτηση προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα που θα αξιοποιηθούν από το ΕΙΤ στον περαιτέρω προγραμματισμό δράσεων, οι οποίες προωθούν τη γυναικεία καινοτομία και επιχειρηματικότητα για την ανάπτυξη λύσεων στην αγροδιατροφή που διασφαλίζουν τη βιώσιμη διαχείριση μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Στέλεχος του SPMO στη διαδικτυακή εκδήλωση Women Entrepreneur in the Agri-Food sector
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!