ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διέπρεψαν μαθητές της ΑΓΣ στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος
19. 01. 2024

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι μαθητές της ΑΓΣ που συμμετείχαν στην 46η Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν στο campus της Σχολής. Η θεματική της ήταν: «Αέναη Άνθηση των Νέων: Επαναξιολογούμε τις παιδαγωγικές μεθόδους και επενδύουμε στη δια-βίου μάθηση».

Στη Συνδιάσκεψη, η οποία αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έλαβαν μέρος 115 μαθητές-σύνεδροι από διάφορα Λύκεια της Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Ηπείρου. Επιπλέον, συμμετείχαν και 70 νέοι από 20 χώρες της Ευρώπης ως εθελοντές.

Οι μαθητές ήταν κατανεμημένοι σε δέκα επιτροπές και κατέληξαν σε αντίστοιχα ψηφίσματα, τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας και θα προωθηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Ομάδα Αξιολόγησης της συνδιάσκεψης αποφάσισε την επιλογή 30 μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το ΕΚΝΕ στις μελλοντικές Διεθνείς Συνόδους και τις λοιπές δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων σε διεθνές επίπεδο.

Από τα Λύκεια της Σχολής συμμετείχαν τέσσερις μαθητές από τους οποίους ο Πέτρος Κατρακούλης (ΕΠΑΛ) και η Βασιλική Τάσιου (ΓΕΛ) θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το ΕΚΝΕ στην 100η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, η οποία θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, η Κατερίνα Αχλιώπα (ΕΠΑΛ) και η Ελεονώρα Λιάνη (ΓΕΛ) επελέγησαν για τη στελέχωση άλλων αποστολών του ΕΚΝΕ σε Διεθνή Φόρα καθώς και Περιφερειακές και Εθνικές Συνόδους άλλων Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων σε όλη την Ευρώπη.

Διέπρεψαν μαθητές της ΑΓΣ στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος
Διέπρεψαν μαθητές της ΑΓΣ στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!