ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο Δημοτικό Σχολείο ο συγγραφέας Μ. Κοντολέων
29. 01. 2018

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της φιλαναγνωσίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου παρουσίαση του βιβλίου “Ο αδερφός της Ασπασίας” από το γνωστό συγγραφέα του Μάνο Κοντολέων για τους μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλάει για τη οικογένεια, μυώντας τους μικρούς αναγνώστες στη διαδικασία της συγγραφής, παροτρύνοντάς τους με χιουμοριστικό τρόπο να ακολουθήσουν πολύτιμες συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να γράφουν δημιουργικά. Οι μαθητές δημιούργησαν ένα ημερολόγιο με δικές τους φωτογραφίες και το έδωσαν στο συγγραφέα, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει σύντομα στη Σχολή για να παρουσιάσει –σε συνεργασία και με τον εκδοτικό οίκο- το σημαντικό έργο του και σε άλλες τάξεις. Μάλιστα, μία εβδομάδα μετά τη συνάντησή του με τους μαθητές απέστειλε μία σειρά από τα βιβλία που έχει εκδώσει.  

Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου 60 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, θέατρο, μικρές ιστορίες και παραμύθια). Παράλληλα ασχολείται με την κριτική της λογοτεχνίας. Είναι συνεργάτης περιοδικών, εφημερίδων καθώς και του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Κάποια έργα του έχουν διασκευαστεί και παρουσιαστεί στο θέατρο και στην τηλεόραση, ενώ κάποια άλλα έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ταϊλάνδη.

Στο Δημοτικό Σχολείο ο συγγραφέας Μ. Κοντολέων
Στο Δημοτικό Σχολείο ο συγγραφέας Μ. Κοντολέων
Στο Δημοτικό Σχολείο ο συγγραφέας Μ. Κοντολέων
Στο Δημοτικό Σχολείο ο συγγραφέας Μ. Κοντολέων
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!