ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Απολογισμός πρώτου χρόνου λειτουργίας του Γυμνασίου Χασιώτη
15. 05. 2020

Θετικός είναι ο απολογισμός της πρώτης σχολικής χρονιάς του Γυμνασίου Χασιώτη. Από την έναρξη της λειτουργίας του έθεσε νέα υψηλά πρότυπα στην παροχή της εκπαίδευσης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας καινοτόμα προγράμματα.

Το Γυμνάσιο Χασιώτη παρέχει εκπαίδευση ολιστική με επίκεντρο τον μαθητή, στοχεύει στην ακαδημαϊκή υποστήριξη και πάνω από όλα στην προσωπική ανάπτυξη των μαθητών. Στηρίζεται στη συνεργασία, την υποστήριξη, τον σεβασμό, την ενεργή συμμετοχή και τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης. Όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Σλαβούδης, μέσα από συστηματικές βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές κατανοούν τις επιστήμες (πρόγραμμα STEM), μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον (πρόγραμμα Enviro-Science), εκπαιδεύονται στη συνεργασία δημιουργώντας ομαδικά projects, συνδέουν τις θεωρητικές γνώσεις με τα επαγγέλματα (πρόγραμμα Career Academy) και συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του σχολείου αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες (πρόγραμμα “Συμμετοχή και Δημοκρατία”).

 



Η καθηγήτρια του Γυμνασίου Χασιώτη Όλγα Γρηγοριάδου τόνισε ότι η σχολική χρονιά που σύντομα ολοκληρώνεται ήταν γεμάτη συγκινήσεις, σκληρή δουλειά και εμπειρίες που της έδωσαν δύναμη, κουράγιο και έμπνευση. «Μπορώ να πω ότι ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας. Δημιουργήθηκε μια “οικογένεια” ανάμεσα σε καθηγητές, γονείς και μαθητές. Μια δυνατή ομάδα που κατάφερε πολλά», είπε. Υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που κλήθηκε να διαχειριστεί ήταν το πώς να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις υποδομές του σχολείου, αλλά και τις δυνατότητες της ομάδας ώστε να δημιουργήσει ένα βιωματικό πρόγραμμα μαθηματικών και επαγγελματικού προσανατολισμού. «Ένα πρόγραμμα διαφορετικό και παράλληλα ενδιαφέρον για τους μαθητές. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα που καταφέραμε. Η μεγαλύτερη πρόκληση που διαχειριστήκαμε φέτος ήταν η εκπαίδευση εξ αποστάσεως εν μέσω καραντίνας, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά», είπε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χρήστος Πεχλιβανίδης τόνισε ότι η φετινή χρονιά είχε πολλή δουλειά, εμπειρίες μοναδικές, γέλιο και έντονες συγκινήσεις. «Εξάλλου, σε ένα δυναμικό βιωματικό σχολείο, όπως το δικό μας, χωράνε όλα. Αυτό που κυρίως καταφέραμε ήταν να δημιουργήσουμε κλίμα αλήθειας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στο σχολείο και τους μαθητές. Αυτό νομίζω πως είναι και το θεμέλιο κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας που στοχεύει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η ψηφιακή οργάνωση του σχολείου μας ήταν ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαμε φέτος. Η προσπάθεια, βέβαια, ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2018 και αυτό μας βοήθησε πολύ. Ήταν ένα στοίχημα που θέσαμε εξαρχής και πιστεύω ότι το κερδίσαμε. Μετά την άρση του lockdown, μπορώ να πω ότι τα καταφέραμε εξαιρετικά!», τόνισε. Τέλος, υπογράμμισε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Χασιώτη παίρνει καθημερινά feedback από τους μαθητές, καθώς έχει θεσμοθετηθεί η άτυπη τακτική επικοινωνία του συμβούλου καθηγητή με την ομάδα του. «Οι μαθητές μας είναι ευχαριστημένοι. Όχι επειδή γίνονται όλα τέλεια, αλλά επειδή τους λέμε την αλήθεια», κατέληξε.

Απολογισμός πρώτου χρόνου λειτουργίας του Γυμνασίου Χασιώτη
Απολογισμός πρώτου χρόνου λειτουργίας του Γυμνασίου Χασιώτη
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!