ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αθ.Χαριζόπουλος, από το ΕΠΑ.Λ. στο… eurohandball εφήβων
07. 02. 2024

Φοράει στο στήθος τη φανέλα με το εθνόσημο, πιάνει σφιχτά τη μπάλα, ανοίγει τον διασκελισμό του, πηδάει πριν από τη λευκή γραμμή, για ορισμένες στιγμές «πετάει» και σκοράρει. Ο 17χρονος μαθητής της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ, Θανάσης Χαριζόπουλος διαπρέπει στο χάντμπολ και είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πρόκρισης της εθνικής ομάδας εφήβων στο Euro Handball που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Μαυροβούνιο! Η προηγούμενη φορά που η εθνική εφήβων είχε προκριθεί σε διοργάνωση Euro ήταν το μακρινό… 1997 και είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά έλκει την καταγωγή του από χωριό της Κοζάνης, όπου η οικογένειά του διατηρεί χωράφια 1.800 στρεμμάτων. Αν και μεγάλωσε σε αστικό περιβάλλον, έμαθε να αγαπάει την επαφή με τη γη. Άλλωστε, ο δικηγόρος πατέρας του εξακολουθεί να καλλιεργεί σιτάρι, μπιζέλια και φακές στις εκτάσεις της οικογένειας στην Κοζάνη. «Και όποτε μπορώ τον βοηθάω. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να σπουδάσω στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Θέλω να συμμετέχω στις πανελλαδικές εξετάσεις, να πετύχω την εισαγωγή μου σε σχολή Γεωπονίας και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου να αναλάβω τα χωράφια στην Κοζάνη. Αν φυσικά, δεν με κερδίσει το… χάντμπολ, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου», είπε. Η ενασχόλησή του με το χάντμπολ άρχισε σε ηλικία δέκα ετών, όταν πήγαινε στην Δ’ τάξη του Δημοτικού. Μέχρι τότε είχε προλάβει να κάνει ένα γρήγορο πέρασμα από: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, τάε κβο ντο, kickboxing και κολυμβητήριο! «Όμως, όταν είχα την πρώτη επαφή με το χάντμπολ ήταν κάτι μαγικό. Ήξερα ότι αυτό είναι το άθλημά μου. Μου αρέσει διότι είναι δυναμικό, έχει πάθος και γρήγορο ρυθμό. Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη σαρώνει», προσέθεσε. Μέχρι και σήμερα είναι μέλος της ομάδας της ΧΑΝΘ, τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται ως πίβοτ στην αντρική ομάδα, έχει παίξει στην Α’ κατηγορία και έχει πάρει τη δεύτερη θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων. «Η ΑΓΣ με στήριξε ως αθλητή του χάντμπολ. Οι καθηγητές και οι συμμαθητές μου είναι πάντα υποστηρικτικοί. Και το μάθημα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ειδικά, η πρακτική άσκηση. Τώρα, σχεδιάζω το μέλλον μου. Η ενασχόλησή μου με το χάντμπολ μου έδωσε πολλά μόρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν ξέρω αν αρκούν για να περάσω σε Γεωπονική Σχολή. Όμως, σίγουρα είναι αρκετά για να πετύχω την είσοδό μου στα ΤΕΦΑΑ και να συνεχίσω την ενασχόληση με το χάντμπολ», κατέληξε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!