ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Ασπασία Πρόβου, τάξη του 1995
21. 03. 2021

Η πολυτάλαντη απόφοιτη 1995 του (τότε) Τεχνικού Λυκείου της ΑΓΣ, Ασπασία Πρόβου, εργάζεται ως Holistic Health Coach. Βοηθά ανθρώπους να έχουν μακροπρόθεσμα καλή υγεία και καθημερινό αίσθημα ικανοποίησης. Μιλάει για τα μαθητικά της χρόνια στο campus, αναπολεί την επαφή με τη φύση και αποκαλύπτει το αγαπημένο σημείο της στην ΑΓΣ. Το απόγευμα της Κυριακής 4 Απριλίου, θα μιλήσει σε webinar με τίτλο «Διαχείριση του στρες στην εποχή του COVID», που διοργανώνει το Γραφείο Αποφοίτων της ΑΓΣ.

«Χαμογελαστή αναπολώ την επαφή των χεριών μου με το χώμα, την έντονη μυρωδιά των ζώων όταν το πρωί πήγαινα από το οικοτροφείο για πρωινό και όλα τα ενδιαφέροντα που έζησα και έμαθα. Το αγαπημένο μου σημείο ήταν η αίθουσα της υφαντικής για τις κουβέντες και το εργόχειρο, αλλά και το χωράφι μου και το θερμοκήπιο! Αγαπώ πολύ την επαφή με τα φυτά και τη γη και είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να την ‘καλλιεργήσω’», είπε. Προσέθεσε ότι η ΑΓΣ τη βοήθησε να αποκτήσει αρκετά καλή εικόνα της κοινωνίας και να ωριμάσει. Επίσης, μέσω των προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών, απέκτησε εμπειρίες που τη διαμόρφωσαν. «Ανέκαθεν με γοήτευαν οι στόχοι και τα ιδανικά με τα οποία δημιουργήθηκε η ΑΓΣ. Θεωρώ ότι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ήταν ότι πάντα έδινε σπάνιες εμπειρίες και ευκαιρίες στους μαθητές της. Η συμβουλή μου στους μαθητές που φοιτούν τώρα είναι να χαίρονται το υπέροχο περιβάλλον της και να απομυζούν τη γνώση και τις ευκαιρίες που τους προσφέρει», υπογράμμισε.

Έχοντας σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Θέατρο και Κινηματογράφο, Marketing και Διαφήμιση, Ολιστική Διατροφή και Pranic Healing, εδώ και περίπου δέκα χρόνια ασχολείται με την πρόληψη για καλή υγεία. Ως Holistic Health Coach βοηθά ανθρώπους - ατομικά ή ομαδικά - να έχουν μακροπρόθεσμα καλή υγεία και καθημερινό αίσθημα ικανοποίησης. Αυτό με τη σειρά του “μεταδίδεται οργανικά” στον περίγυρο των ανθρώπων, όχι μόνο ως παράδειγμα προς μίμηση, αλλά κυρίως ως ευεργετική και αειφόρος στάση ζωής που κάνει τον κόσμο καλύτερο. Η προσδοκία της αλλά και ο στόχος για τον οποίο εργάζεται είναι ακριβώς αυτός! Πιο ήρεμοι, πιο χαρούμενοι, πιο “παρόντες” άνθρωποι που εγκάρδια σέβονται το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο. Νιώθει τυχερή, που μέσα από την εργασία της, παρακολουθεί τα (μικρά) θαύματα αυτής της αλλαγής.

Alumni Xpress: Ασπασία Πρόβου, τάξη του 1995
Alumni Xpress: Ασπασία Πρόβου, τάξη του 1995
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!