ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διάλογος αποφοίτων που σπουδάζουν στην Αμερική με μαθητές της Σχολής
13. 01. 2022
 
Τα οφέλη, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες των σπουδών σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. παρουσίασαν και ανέλυσαν σε 65 μαθητές του ΓΕΛ, του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Χασιώτη, συνολικά 16 απόφοιτοι του προγράμματος Study U.S.A. της ΑΓΣ, οι οποίοι είτε σπουδάζουν, είτε αποφοίτησαν από αμερικανικά πανεπιστήμια. 
 
Οι απόφοιτοι παρείχαν πολύτιμες συμβουλές επιτυχίας κατά την προετοιμασία των μαθητών για την αίτησή τους σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και τους κάλεσαν να εκμεταλλευτούν τις μοναδικές ευκαιρίες που παρέχουν το Γυμνάσιο και τα Λύκεια της ΑΓΣ, συμπεριλαμβανομένων και των δημοφιλέστατων καλοκαιρινών προγραμμάτων στην Αμερική. 
 
Η στενή σχέση των αποφοίτων του προγράμματος με τους μαθητές - εξαιρετικά εποικοδομητική για νέους ανθρώπους που οραματίζονται το μέλλον τους - είναι έκδηλη στη θέρμη με την οποία συμμετέχουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Στους επόμενους μήνες, προγραμματίζονται ανάλογες πρωτοβουλίες με ξεχωριστά θέματα συμβουλευτικής σχετικά με τις υποτροφίες, την επιλογή αντικειμένου σπουδών, ζητήματα προσαρμογής σε ένα νέο ακαδημαϊκό σύστημα και στον αμερικανικό πολιτισμό.
 
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Study U.S.A.
 
Από τη Γ’ τάξη του Γυμνασίου Χασιώτη όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε κάποιο αμερικανικό πανεπιστήμιο δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Study U.S.A. της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βάση στους βαθμούς, την αγγλική γλώσσα και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Επίσης, οφείλουν να συμμετέχουν σε λέσχες και να αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην οικοτροφειακή ζωή και τον εθελοντισμό. Στη Β’ τάξη του Λυκείου, πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλούς βαθμούς και να ενισχύσουν σημαντικά το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία στο πρόγραμμα Study U.S.A., στις αρχές της Γ’ τάξης του Λυκείου κάνουν αιτήσεις στα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στα οποία επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα πανεπιστήμια κάνουν την επιλογή τους αλλά παράλληλα παρακολουθούν και ενημερώνονται για τους βαθμούς των μαθητών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!