ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Βίντεο από τους μαθητές του Peace Jam Club ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό
21. 03. 2021

Τιμώντας ενεργά την ημέρα ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό - η οποία εορτάζεται την 6η Μαρτίου - και στο πλαίσιο της δράσης «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» που διενεργήθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού, το club εθελοντισμού Peace Jam των Λυκείων της ΑΓΣ δημιούργησε video για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στόχος των μελών του club είναι να συζητούν λύσεις σε προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, το bullying, αλλά και να βοηθούν όσο μπορούν σε άλλα μείζοντα θέματα. «Παρά την καραντίνα και το γεγονός πως δεν βρεθήκαμε ποτέ δια ζώσης, καταφέρνουμε μέσω εβδομαδιαίων zoom meetings να συνεισφέρουμε στην κοινότητα του σχολείου μας αλλά και εκτός αυτού. Πρόσφατα, λάβαμε μέρος σε ένα διαγωνισμό που διοργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού. Η λέξη ‘Μπορούμε’ ήταν το βασικό σύνθημα και το συμπεριλάβαμε στο video που δημιουργήσαμε ως όμιλος. Στο συγκεκριμένο video μιλήσαμε για το τι είναι το bullying, δηλαδή η επιθετική συμπεριφορά που εκδηλώνεται σκόπιμα και συμβαίνει σε αρκετούς χώρους καθημερινά. Ακόμη, θίξαμε τα είδη του bullying, τα οποία είναι η λεκτική και σωματική βία αλλά και ο κεκαλυμμένος και ηλεκτρονικός εκφοβισμός. Μιλήσαμε για τους τρόπους αντιμετώπισης όπως το να μιλήσουμε σε κάποιον που εμπιστευόμαστε. Το video περιείχε επίσης την ιστορία ενός κοριτσιού με δυσλεξία, το οποίο το παρενοχλούσαν οι συμμαθητές της για αυτή της τη δυσκολία. Όλα τα μέλη πήραμε σοβαρά αυτή την πρωτοβουλία και προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε αυτό το πρόβλημα όσο καλύτερα μπορούσαμε», σχολίασε η μαθήτρια και μέλος του club, Παρασκευή Κοτσακιαχίδου.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!