ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δράσεις του Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο της εβδομάδας αναπηρίας
05. 02. 2023

Αφιερωμένη στην αναπηρία και την άρση των κοινωνικών εμποδίων, υπό τη στέγη μιας συμπεριληπτικής φιλοσοφίας, ήταν στο Δημοτικό Σχολείο της ΑΓΣ, η εβδομάδα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, καθημερινά διεξάγονταν ενημερωτικές παρουσιάσεις, σε όλα τα τμήματα, για τις διάφορες μορφές αναπηρίας (ενδεικτικά: οπτική βλάβη, κώφωση, κινητική αναπηρία), συζητήθηκαν τα εμπόδια που θέτει η κοινωνία και ακολουθούσαν βιωματικές δραστηριότητες. Επίσης, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον κώδικα Μπράιγ και την ελληνική νοηματική γλώσσα. Ακόμη, συζητήθηκαν μισαναπηρικές και μη συμπεριληπτικές συμπεριφορές, ενώ το σχολείο επισκέφτηκαν ο κωφός ειδικός παιδαγωγός, Χρήστος Γεωργοκοστόπουλος και ο τετραπληγικός  απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου και συνιδρυτής του «Περπατώ», Σπύρος Ντανταντίδης.

Οι δράσεις κορυφώθηκαν με την έκθεση αμαξιδίων (διαφορετικής χρήσης) με τον κατασκευαστή τους, την παρουσίαση από τον πολιτικό μηχανικό, Π. Τσαλή μιας «Προσβάσιμης Θεσσαλονίκης» και την επίσκεψη οδηγού σκύλου μαζί με την τυφλή εκπαιδεύτριά του.

Τέλος, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, σημείωσαν στις κατόψεις του σχολείου, με τη βοήθεια της Χρύσας Πολύζου, τους προσβάσιμους χώρους για άτομα με αναπηρία.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!