ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Γενικό Λύκειο
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

"Πιστεύω σε μια γεωργία με μακροπρόθεσμη προοπτική, στο χώμα που γίνεται πλουσιότερο αντί φτωχότερο από χρόνο σε χρόνο. Πιστεύω στο να ζω όχι για τον εαυτό μου αλλά για τους άλλους, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενεές να μην υποφέρουν εξαιτίας των δικών μου γεωργικών μεθόδων. Πιστεύω ότι οι καλλιεργητές είναι οι φροντιστές της γης και θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την πιστή εκτέλεση του καθήκοντός τους. Είμαι περήφανος που είμαι αγρότης και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος του ονόματος".
Δρ. Τζoν Χένρυ Χάουζ, 1910. Ιδρυτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

 

Αυτό που αναφέρεται στο "Πιστεύω’’ του 1910, στις μέρες μας λέγεται αειφορία. Πιστοί στο "Πιστεύω’’ του ιδρυτή της Σχολής, στην υπερεκατονταετή ζωή της Σχολής, συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλη έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών μας.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης του Γενικού Λυκείου. Το Σχολείο μας έχει αναγνωρισθεί ως "Πράσινο Σχολείο’’ της Ελλάδας, ενώ οι εθελοντικές περιβαλλοντικές ομάδες δραστηριοποιούνται στον τομέα και συνεργάζονται με άλλα τμήματα της Σχολής ώστε να περάσουν το μήνυμα και την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

Η ανακύκλωση υλικών, η προσπάθεια μείωσης της υπερβολικής χρήσης νερού, η κομποστοποιήση των φυτικών και ζωικών υπολειμμάτων, η χρήση αυτών στις λιπάνσεις των καλλιεργειών, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται στη Σχολή για χρήση λιγότερου χαρτιού στις επικοινωνίες μεταξύ του προσωπικού είναι μερικές από τις δράσεις που εφαρμόζονται.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!