ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Τυρί με… σοκολάτα από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή
17. 12. 2023

Διαχρονικά ταυτισμένη με την αναζήτηση και την καινοτομία, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή παρήγαγε το πρώτο τυρί με την προσθήκη… σοκολάτας! Το ιδιαίτερο προϊόν αποτελεί πρωτοβουλία των στελεχών του τυροκομείου του εκπαιδευτικού αγροκτήματος του Ιδρύματος. «Στόχος μας είναι να καινοτομούμε. Σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε τις γνώσεις και τις δυνατότητές μας, λανσάροντας ένα ιδιαίτερο τυρί, το οποίο εμπεριέχει και σοκολάτα», τόνισε ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού αγροκτήματος, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης.

Βάση του νέου προϊόντος είναι το ημίσκληρο τυρί της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που παράγεται αποκλειστικά από φρέσκο γάλα του Ιδρύματος, αλάτι, πυτιά και καλλιέργεια. Το άριστης ποιότητας ημίσκληρο τυρί είναι τετράμηνης ωρίμανσης και συσκευάζεται εξ ολοκλήρου στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Γάλακτος της Σχολής και διατίθεται στην αγορά από το 2017. «Στην παρασκευαστική διαδικασία αυτού του εξαιρετικής ποιότητας ημίσκληρου τυριού, προσθέσαμε φυσική σοκολάτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Έτσι, μέσα από ειδική επεξεργασία – προκειμένου να μην ‘χαθεί’ η σοκολάτα στο τυρί – μετατρέψαμε τη γεύση του προς το ηπιότερο και υπόγλυκο. Το τυρί με σοκολάτα παραμένει πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο και οι πρώτες εντυπώσεις από όσους το δοκίμασαν είναι θετικές. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, μπορεί να συνοδεύσει πλατό τυριών και να είναι μία ιδανική επιλογή για τοστ», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι πρόθεση της Σχολής είναι να διαθέσει το τυρί με σοκολάτα από το κατάστημα πώλησης των προϊόντων της, το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της (Μαρίνου Αντύπα 54, Θεσσαλονίκη, 2310 492 717).

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!