ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δωρεά αίματος και στήριξη των μαθητών για την τραγωδία των Τεμπών
06. 03. 2023

Ψυχολογική στήριξη των μαθητών και δωρεά αίματος, ήταν οι ενέργειες της κοινότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε ό,τι αφορά την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ενώ οι σημαίες στο Ίδρυμα κυμάτιζαν μεσίστιες στο πλαίσιο του τριήμερου εθνικού πένθους.

Η τράπεζα αίματος της ΑΓΣ διέθεσε 35 φιάλες για τις αυξημένες ανάγκες των δεκάδων τραυματιών του δυστυχήματος, ανταποκρινόμενη στο σχετικό κάλεσμα των υγειονομικών αρχών.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη του προγράμματος Arcadia πραγματοποίησαν συναντήσεις με μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη, του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου με αντικείμενο τη διαχείριση απώλειας και πληροφορίας. Οι μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και συζήτησαν με τον κ. Τάσιο και την κα Σταματίκα τα συναισθήματα που τους προκάλεσε το τραγικό γεγονός και κυρίως πώς τα διαχειρίστηκαν, ενώ αρκετά από τα παιδιά εκφράστηκαν και εξωτερίκευσαν τις σκέψεις τους μέσα από τη ζωγραφική.

Η ίδια προσέγγιση επιχειρήθηκε και για τους μαθητές των δύο Λυκείων της ΑΓΣ, όπου το κλίμα ήταν πιο «βαρύ» καθώς αρκετοί από αυτούς μετακινούνται συχνά από/προς τον τόπο καταγωγής τους με τρένο.

Τέλος, το μεσημέρι της Τρίτης 7 Μαρτίου, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου Χασιώτη, του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Μοσκαχλαΐδη μπροστά στο PrincetonHall, όπου ανήρτησαν πανό με τα συνθήματα: «Στείλε μου ότ(αν) φτάσεις» και «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί». Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, τήρησαν ενός λεπτού σιγή.Οι σχετικές δράσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!