ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διακρίσεις σε διαγωνισμό ορθογραφίας στα γαλλικά
02. 05. 2023

Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό ορθογραφίας στα Γαλλικά, La Dictée Lavaloise, κατέκτησε η μαθήτρια της Α’ τάξης του ΓΕΛ της ΑΓΣ, Κατερίνα Μπουδούρη. Στον ίδιο διαγωνισμό, την τέταρτη θέση κατέλαβε η μαθήτρια (επίσης) της Α’ τάξης, Μαρίζα Παρούτη, ενώ αξιόλογη παρουσία είχαν και οι δίδυμες μαθήτριες της Β’ τάξης, Κατερίνα και Κασσιανή Κωτούλα.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακή εκδήλωση για την ολοκλήρωση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ορθογραφίας στα Γαλλικά “Dictée Lavalloise”, που διοργανώνει με την καθοδήγηση της καθηγήτριας, Χριστίνας Χατζηπαντελή, το ΓΕΛ Πολυγύρου υπό την αιγίδα της Π.Ε. Χαλκιδικής με τη στήριξη του Συλλόγου Αδελφοποίησης Λαβάλ-Ελλάς του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης APLF-DU και την επιστημονική πλαισίωση του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. O μαθητικός διαγωνισμός έλαβε χώρα διαδικτυακά και απευθυνόταν σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους συνεργαζόμενους φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τους συγγραφείς Aïcha Boro και Claude Nicolas Leterrier – κείμενο των οποίων επιλέχθηκε για τον φετινό διαγωνισμό από το βιβλίο τους Paroles orpheline – και τη γαλλόφωνη λογοτεχνία της Burkina Faso στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση που έκανε η αν. Ακολούθου Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, Δρ. Αικατερίνη Σπυροπούλου.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!