ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αρκαδία για μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλόπολης
11. 03. 2024

Δώδεκα μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Μεγαλόπολης επέστρεψαν στις Άνω Καρυές Αρκαδίας μελετώντας το φυσικό περιβάλλον, τις ασχολίες και τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της περιοχής τη χειμερινή περίοδο. Το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήρθε σε συνέχεια του θερινού κατασκηνωτικού προγράμματος αγροδιατροφικής-πολιτιστικής κατεύθυνσης με τίτλο «Νεαροί φροντιστές στο Λύκαιο όρος των Αρκάδων», που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2023.

Την αποστολή συνόδευαν η υπεύθυνη του προγράμματος, Ειρήνη Αργυριάδου, οι εκπαιδευτικοί Μαρία Πουρσανίδου και Παναγιώτης Κουκουλεκίδης και ο καθηγητής του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, Αθανάσιος Μπερσής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες βοήθησαν τους κατοίκους του χωριού στη συλλογή και τοποθέτηση ξύλων για θέρμανση στα σπίτια, στη συλλογή χόρτων για μαγειρική και τον καθαρισμό της ακαδημίας για τη διανυκτέρευση. Επίσης, έκαναν αναβάσεις στις Άνω Καρυές, καθώς και πεζοπορία προς τον χώρο διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων στο Λύκαιον Όρος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γυμνάσιο της Μεγαλόπολης με τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετέχουν στο επερχόμενο θερινό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Αργυριάδου παρουσίασε τη φιλοσοφία του προγράμματος και των δραστηριοτήτων που θα εφαρμοστούν.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!