ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συνεχίζει να δίνει ευκαιρίες το πρόγραμμα Arcadia της ΑΓΣ
15. 05. 2020
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και την υποστήριξη των μαθητών της από ειδική παιδαγωγό και ειδική ψυχολόγο.
 
Το μοναδικό και ξεχωριστό πρόγραμμα Arcadia άρχισε πριν από 15 χρόνια με την ουσιαστική και θερμή προτροπή και στήριξη της κα Deborah Androus, η οποία σήμερα είναι Έφορος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το έπραξε στη μνήμη του πατέρα της, ο οποίος κατάγονταν από την Αρκαδία.
 
Στόχος του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τους μαθητές των λυκείων και συγκεκριμένα όσους αντιμετώπιζαν μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαρηθμησία κτλ). Τους παρεχόταν δωρεάν από τη Σχολή και σε συνεργασία με την ψυχολόγο – ειδική παιδαγωγό κα Κατερίνα Σταματίκα, ειδικές συνεδρίες για τη στήριξη τους. Σιγά – σιγά, γινόταν και συνεργασίες με τους καθηγητές για τη σωστότερη προσέγγιση των συγκεκριμένων μαθητών αλλά και για την επιμόρφωσή τους σχετικά με θέματα μαθησιακών δυσκολιών, διαφοροποιημένης διδασκαλίας, συνδιδασκαλίας και πολλά άλλα. Κατά την πάροδο των ετών, οι ατομικές συνεδρίες εξελίχθηκαν σε βοήθεια την ώρα της μελέτης, σε συνεργασία με καθηγητές και πανεπιστήμια της Αμερικής, σε συνεργασία με τα διαγνωστικά κέντρα αλλά και τους γονείς των μαθητών. «Χρησιμοποιούμε τη συνδιδασκαλία στις τάξεις μας αλλά εφαρμόζουμε και τη διαφοροποιημένη διδασκαλία. Δειλά - δειλά αρχίζουν να ζητούν βοήθεια και άλλοι μαθητές που δεν έχουν διάγνωση αλλά που κατανοούν πως κάτι τους εμποδίζει να πετύχουν το βαθμό που θέλουν στο διαγώνισμα», δήλωσε η κα Σταματίκα. Το πρόγραμμα Arcadia στηρίζει με τον ίδιο ακούραστο τρόπο όλες πλέον τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (από τον Παιδικό Σταθμό μέχρι και το Perrotis College), δημιουργεί συνεχώς καινούρια προγράμματα για εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και τους γονείς τους. Στην εποχή της εικόνας και όλων αυτών των εκπαιδευτικών αλλαγών στήριξη στη γνώση χρειάζονται όλοι οι μαθητές. Στήριξη για τις ανησυχίες τους και τα ερωτήματά τους, στήριξη για το πώς να διαχειρίζονται τον χρόνο τους, με τι τρόπο να κρατούν σημειώσεις, πώς να διαχειρίζονται το θυμό, την απογοήτευση αλλά και τη χαρά της επιτυχίας.  
 
«Έτσι λοιπόν όχι μόνο για τη μαθησιακή στήριξη αλλά και για τη ψυχική τους υγεία, το πρόγραμμα Arcadia είναι εδώ να τους πιάσει το χέρι από μικρούς μαθητές και να τους "αποφοιτήσει" με το μεταπτυχιακό τους, ενεργούς πολίτες που ξεχωρίζουν γιατί έμαθαν να γίνονται καλύτεροι μέσα από τις δυσκολίες και γιατί έμαθαν να τις αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε.
 
Να σημειωθεί ότι στο δύσκολο και διαφορετικό πρόσφατο χρονικό διάστημα, το πρόγραμμα ήταν δίπλα στους μαθητές, σπουδαστές, καθηγητές, δασκάλους αλλά και γονείς. "Ακόμα, ήπιαμε διαδικτυακό καφέ με τους σπουδαστές του Perrotis College για να μιλήσουμε για το πώς αισθάνονται και διαχειρίζονται την κρίση. Κάναμε τηλεφωνικά ραντεβού με γονείς, μπήκαμε διαδικτυακά σε τάξεις, κάναμε ραντεβού για διαχείριση κρίσεων στους μαθητές των λυκείων μας, κάναμε σεμινάρια για γονείς για να τους δώσουμε “μάσκες οξυγόνου”, σεμινάρια σε συναδέλφους, ακούσαμε όσους θέλανε να μοιραστούν μαζί μας την ανησυχία τους", κατέληξε η κα Σταματίκα.
 
Τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα στηρίζουν με τις γνώσεις τους και τον ενθουσιασμό τους η ψυχολόγος κα Εβίτα Τσαγκαρλή και ο Career & Student Services Counselor, κ. Θεοδόσιος Τάσιος.
Συνεχίζει να δίνει ευκαιρίες το πρόγραμμα Arcadia της ΑΓΣ
Συνεχίζει να δίνει ευκαιρίες το πρόγραμμα Arcadia της ΑΓΣ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!