ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
Προϊόντα

Το γάλα, τα αυγά ωμέγα 3, οι χυλοπίτες και ο τραχανάς της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ιστορική Αναδρομή

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ξεκίνησε να εξυπηρετεί τους Έλληνες καταναλωτές σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυσή της, περισσότερο από έναν αιώνα πριν. Οι μαθητές μετέφεραν το γάλα της Σχολής – από αγελάδες ποικιλίας Guernsey – με γαϊδουράκια στο σταθμό του Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διανεμηθεί στα μωρά-πρόσφυγες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα της Μικράς Ασίας. Η Σχολή εισήγαγε στην Ελλάδα φρέσκο παστεριωμένο γάλα θέτοντας σε εφαρμογή την πρώτη μονάδα παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος το 1935.
Σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα πωλείται φρέσκο γάλα Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Οι έμποροι λιανικής πώλησης, μερικοί από τους οποίους πωλούν το συγκεκριμένο προϊόν εδώ και πολλές δεκαετίες, θεωρούν τη γεύση, τη μυρωδιά, την εμφάνιση και τη φρεσκάδα του συγκεκριμένου γάλακτος κατά πολύ ανώτερη από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο προϊόν. Επιπλέον, το γεγονός ότι το γάλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής παράγεται από το μοναδικό κοπάδι αγελάδων ποικιλίας Holstein Friesian – και το οποίο ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί κατόπιν συνεννόησης – ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση του γάλακτος στην εγχώρια αγορά.
 
Εξίσου αγαπητές είναι και οι ολόφρεσκες γαλοπούλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών το Νοέμβριο και δύο (2) εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για ακόμη ένα προϊόν που εισήγαγε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1960, και το οποίο υπόκειται στα ευεργετικά αποτελέσματα της συνεχούς έρευνας της Σχολής σε θέματα που αφορούν τη διατροφή των πουλερικών και την ποιότητα των αβγών και του κρέατος. Από τον Απρίλιο 2013, μέρος των γαλόπουλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προϊόν του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματός της, μετά από επεξεργασία για τη παρασκευή υψηλής αξίας αλλαντικών μέσω της εταιρείας ΝΙΚΑΣ, διατίθενται στους καταναλωτές που θέλουν στο τραπέζι τους ανώτερη ποιότητα και μοναδική γεύση.
 
Διαθέσιμα στους καταναλωτές είναι και τα αυγά Ω3 Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Τα αυγά Ω3 είναι προϊόντα μιας ελεγχόμενης μεθόδου διατροφής των ορνίθων η οποία στηρίζεται στη χρήση του λιναρόσπορου. Είναι τα πρώτα Ω3 αυγά που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά από το 1997 με ελληνική τεχνογνωσία με συνεργασία της ΑΓΣ και ΑΠΘ. Τα αυγά Ω3 είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα του τύπου Ω3 και αυτό τα κάνει να βρίσκονται στην ομάδα των καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων. Τα  αυγά Ω3 ως λειτουργικό τρόφιμο είναι ωφέλιμα για την υγεία του καταναλωτή γιατί συμβάλουν στην παραγωγή καλής χοληστερόλης και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
 
Οι μαθητές και σπουδαστές της Σχολής συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια της γαλακτοκομικής και ορνιθοτροφικής παραγωγής, καθώς επίσης και στον εκπαιδευτικό αμπελώνα/οινοποιείο της Σχολής, όπου παράγεται ξινόμαυρος ερυθρός επιτραπέζιος οίνος. Ακόμη, οι μαθητές παράγουν σε μικρές ποσότητες πουλερικά, λαχανικά, ελαιόλαδο, φρέσκα λουλούδια όπως φρέζες και κρίνα, και μέλι.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram
 
© 2017 American Farm School