ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρεμιέρα για την Ευδόκιμη Γη
13. 02. 2018

Ξεκίνησαν -από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς- οι εκπαιδευτικές συναντήσεις του προγράμματος «Ευδόκιμη Γη», που χρηματοδοτείται από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου ΤΑP AG και υλοποιείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της ΑΓΣ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Συγκεκριμένα διεξάγεται το πρόγραμμα κατάρτισης στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Κομοτηνής, στην καλλιέργεια φασολιών και ελιάς στους νομούς Καστοριάς και Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, και στην καλλιέργεια καρποφόρων δέντρων στους νομούς Κοζάνης και Πέλλας.  Η αναβίωση μιας παραδοσιακής καλλιέργειας ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή της παραδοσιακής μελάσας στη Γενισέα του νομού Ξάνθης αποτελεί ένα ακόμα project του προγράμματος στον τομέα της φυτικής παραγωγής.

Παράλληλα οι εκπαιδεύσεις στον τομέα της ζωικής παραγωγής που περιλαμβάνει το πρόγραμμα και ξεκίνησαν είναι στην αγελαδοτροφία στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης και στην αιγοπροβατοτροφία στους νομούς Φλώρινας και Σερρών.

Την πρώτη Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του προγράμματος «Μελισσοκομία» για αρχάριους μελισσοκόμους στους νομούς Καστοριάς και Πέλλας.

Με την έναρξη του προγράμματος «Ευδόκιμη Γη» δόθηκαν στο σύνολο των νομών όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδεύσεις, εννέα τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε έντεκα κανάλια τοπικής κυρίως αλλά και εθνικής εμβέλειας όπως η ΕΤ3. Το συνεχόμενο ενδιαφέρον του περιφερειακού τύπου και η κάλυψη του project μέσα από εκπομπές και προγραμματισμένα δελτία τύπου δίνει τη δυνατότητα στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή να προβάλει το σύνολο του εκπαιδευτικού της έργου σε όλη την Περιφέρεια της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και πέρα από αυτή.

Πρεμιέρα για την Ευδόκιμη Γη
Πρεμιέρα για την Ευδόκιμη Γη
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!