ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρόεδρος στη FIMBA Europe ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής της ΑΓΣ, Πάρης Πετράς
23. 10. 2023

Στη θέση του προέδρου της FIMBA Europe εξελέγη ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής της ΑΓΣ, Πάρης Πετράς. Η FIMBA είναι ομοσπονδία διεθνών πρωταθλημάτων μπάσκετ για άντρες άνω των 35 ετών και για γυναίκες άνω των 30 ετών. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αναλαμβάνει τόσο υψηλό αξίωμα στην Ομοσπονδία, ενώ η θητεία είναι τετραετής.

«Οι κατηγορίες των ομάδων που συμμετέχουν διαμορφώνονται ανά ηλικιακή πενταετία. Έτσι, σε κάθε διοργάνωση μπορεί να διεξάγονται παράλληλα ακόμη και 20 πρωταθλήματα», διευκρίνισε ο κ. Πετράς, ο οποίος προσέθεσε ότι ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής είναι άνω των 80 ετών, ενώ η μεγαλύτερη αθλήτρια άνω των 70 ετών. Όπως είπε, στόχος του είναι η ανάπτυξη των συνεργασιών της FIMBA με τοπικούς φορείς με στόχο τη διάδοση του αθλήματος. Στα πρωταθλήματα δεν συμμετέχουν αποκλειστικά νυν ή πρώην επαγγελματίες του μπάσκετ, αλλά απλά όποιος αγαπά το άθλημα, ενώ η FIMBA πραγματοποιεί κάθε χρόνο διοργανώσεις. Υπενθυμίζεται ότι το 2013 το παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIMBA είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με τη καθοριστική συμβολή του κ. Πετρά. «Κάθε χώρα μπορεί να συμμετέχει με έως και τρεις διαφορετικές ομάδες ανά ηλικιακή κατηγορία. Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Πέζαρο της Ιταλίας από 21 έως 30 Ιουνίου 2024. Εκτιμούμε ότι θα συμμετέχουν 200 ομάδες με περισσότερους από 4.500 αθλητές!», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι κ. Πετράς παραμένει πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει περισσότερα από 500 μέλη.  

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!