ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
07. 04. 2020

Συνεχίζεται η παροχή εκπαίδευσης εξ αποστάσεως σε όλες τις βαθμίδες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Τα στελέχη των σχολείων αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία και ειδικές πλατφόρμες επικοινωνίας, προκειμένου να κρατήσουν την επαφή με τους μαθητές και να συνεχίσουν την παράδοση των μαθημάτων. Με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό, προωθούν την παροχή γνώσης κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιβάλει ο περιορισμός της πανδημίας. Για άλλη μια φορά ολόκληρη η κοινότητα της ΑΓΣ, προσωπικό, γονείς και μαθητές, βρίσκεται ενωμένη και βγαίνει μπροστά, ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν το ευνοούν.

Παιδικός Σταθμός

Οι εκπαιδευτικοί όλων των τμημάτων του Παιδικού Σταθμού συνεχίζουν την αδιάλειπτη επικοινωνία τους με τους γονείς και κυρίως με τους μικρούς μαθητές. Με τραγούδια, παραμύθια και ευφάνταστες εργασίες, κρατούν τους λιλιπούτειους μαθητές σε εγρήγορση.

Νηπιαγωγείο

Το νηπιαγωγείο έστειλε και άλλα βίντεο δράσεων (μαγειρικής, γυμναστικής και αγγλικών), καθώς και προτεινόμενο υλικό για κατασκευές με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά και το booklet one week challenge με νέες δράσειςγια την απασχόληση των μαθητών. Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν με τους γονείς φωτογραφίες που έστελναν κατά καιρούς, για να δουν όλοι την καθημερινότητα των συμμαθητών τους. Τέλος, υπήρξαν και πολλές ηλεκτρονικές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom σε ολιγομελείς ομάδες για μικρά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Δημοτικό Σχολείο

Όλο το προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς. Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται πραγματικότητα, γεγονός που υποδέχονται με ενθουσιασμό εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Για όλες τις τάξεις υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο ημερήσιο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και παρακολουθούν όλα τα παιδιά. Οι οθόνες γεμίζουν χαρούμενα πρόσωπα και τα μαθήματα γίνονται ολοένα και πιο διαδραστικά και βιωματικά. Σταδιακά, και όσο οι συμμετέχοντες αποκτούν μεγαλύτερη εξοικείωση με την πλατφόρμα, η διάρκεια των ημερήσιων διασκέψεων διευρύνεται, ενώ ο σχεδιασμός των διαδικτυακών μαθημάτων αποτελεί πρόκληση και κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς, που με μόνιμα εργαλεία τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους επιδιώκουν να εφοδιάσουν τους μαθητές τους με δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες για να περάσουν την καθημερινότητά τους. Το τεχνικό τμήμα, το προσωπικό της βιβλιοθήκης, η ψυχολόγος, η ειδική παιδαγωγός και η διατροφολόγος του σχολείου στέκονται δίπλα στους εκπαιδευτικούς.

Γυμνάσιο Χασιώτη

Το Γυμνάσιο έχει ήδη διανύσει μία ιδιαίτερη περίοδο εξ αποστάσεως λειτουργίας του, κατά την οποία οι μαθητές εργάστηκαν με επιμονή και συνέπεια και έλαβαν από τους εκπαιδευτικούς ουσιαστική, συστηματική και εξατομικευμένη υποστήριξη. Εξίσου σημαντική υπήρξε η εξοικείωση των παιδιών με τα τεχνολογικά εργαλεία και τη νέα πραγματικότητα της εργασίας εξ αποστάσεως. Σε μια χρονική περίοδο αυξανόμενων ακαδημαϊκών απαιτήσεων και λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές ιδιαιτερότητες της εξ αποστάσεως υποστήριξης, το Γυμνάσιο Χασιώτη αποφάσισε τη δημιουργία τρίωρης πρωινής ζώνης τηλεδιασκέψεων. Το πρόγραμμα της περιλαμβάνει: καθημερινή αποστολή καθηκόντων στους μαθητές, παροχή εκπαιδευτικού υλικού μέσω της πλατφόρμας Moodle, δυνατότητα επιπλέον υποστήριξης κατόπιν συνεννόησης με εκπαιδευτικούς, υποστήριξη της φυσικής κατάστασης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Daily Exercise Record (οι μαθητές γυμνάζονται καθημερινά και στέλνουν τις ασκήσεις τους στο Γυμναστή του σχολείου) και εβδομαδιαία project καλλιτεχνικών.

Γενικό Λύκειο – Επαγγελματικό Λύκειο

Με την συμπλήρωση δύο εβδομάδων ασύγχρονης εκπαίδευσης, άρχισαν και μαθήματα με δια ζώσης επικοινωνία μεταξύ μαθητών και καθηγητών, με την χρήση εφαρμογών βίντεο συσκέψεων και κυρίως του zoom. Όλοι αντιμετώπισαν την ενίσχυση του προγράμματος με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, καθώς η επικοινωνία με εικόνα και ήχο δίνει νέο ενδιαφέρον στην καθημερινή δουλειά και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για συμμετοχή. Οι μαθητές συμμετέχουν με ιδιαίτερη θέρμη, τα μαθήματα είναι πρωινά, όμως η δουλειά για όλους -μαθητές και καθηγητές- έχει διάρκεια ολοήμερη. Χαρακτηριστικό της πρώτης εβδομάδας είναι ότι έγιναν περίπου 350 ώρες μαθημάτων με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. 

Ι.ΙΕΚ – Σεμινάρια ενηλίκων

Όλο και περισσότεροι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ συνδέονται μέσω της πλατφόρμας Moodle με τους καθηγητές, οι οποίοι συνεχίζουν τις παραδόσεις μαθημάτων. Στα σεμινάρια ενηλίκων πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση του αγροτουρισμού με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή.

Student Services

Το πρόγραμμα Study USA συνεχίζει τα μαθήματα και τις συμβουλευτικές συναντήσεις διαδικτυακά. Με περισσότερα από δέκα μαθήματα αγγλικών, ακαδημαϊκών δεξιοτήτων, και προετοιμασίας για εξετάσεις SAT και IELTS, σε περισσότερες από 20 ώρες εβδομαδιαίως, οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Λυκείου της ΑΓΣ συνέχισαν την προετοιμασία τους για σπουδές στην Αμερική. Η επαφή με πανεπιστήμια των Η.Π.Α. συνεχίζονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Το πρόγραμμα αξιοποιεί τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης που υποστηρίζονται στη Σχολή, όπως το Moodle, και δοκιμάζει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, ακόμα και τα λιγότερα γνωστά, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα χωρισμού ομάδων κατά τη διάρκεια του τηλε-μαθήματος, και τη τηλε-δημοσκόπηση. Στα μαθήματα ακαδημαϊκών αγγλικών αξιοποιείται η δημιουργική γραφή στη μορφή ημερολογίου, σε συλλογικές και ατομικές αναρτήσεις στο blog, και fanzine, και εξερευνείται η ατομική πρόσφορα μέσα στη συλλογικότητα, την ενδυνάμωση μπροστά σε απροσδόκητες αλλαγές, και την καλλιέργεια ψυχικής ανθεκτικότητας. Επίσης, από την αρχή της κρίσης, το προσωπικό του τμήματος στάθηκε δίπλα στους αποφοίτους που σπουδάζουν στην Αμερική προκειμένου να τους στηρίξει ψυχολογικά και πρακτικά στην αναζήτηση στέγης και λύσεων μετακίνησης κατά το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών. Επιπλέον, σχεδιάζει πρόγραμμα «αδελφοποίησης» μεταξύ των αποφοίτων που έχουν επιστρέψει και των μαθητών, προκειμένου να συνεργαστούν με συμβουλές για τις σπουδές στην Αμερική και να συνεχίσουν την εξάσκηση τους στα ακαδημαϊκά αγγλικά.

Βιβλιοθήκη

Με επιτυχία συνεχίζεται η στενή συνεργασία της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΓΣ και του Perrotis College. Από τον Παιδικό σταθμό έως τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, η βιβλιοθήκη έχει σταθεί αρωγός στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παρέχει πρόσβαση σε ψηφιακό και ψηφιοποιημένο υλικό και συμβουλές τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και στους μαθητές-σπουδαστές με υλικό που ζήτησαν για τις εργασίες τους. Επίσης, προσφέρει πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων ηλεκτρονικών βιβλίων στα αγγλικά για τους μικρούς μαθητές και φίλους της κοινότητας της Σχολής. Να σημειωθεί ότι η βιβλιοθήκη δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές, προσωπικό, και αποφοίτους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College δωρεάν πρόσβασης σε εκατοντάδες βιβλία για παιδιά, εφήβους, και ενήλικες μέσω της πλατφόρμας Tumblebooks.

Perrotis College

Το Perrotis College - σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University - στην προσπάθεια για την ομαλότερη ολοκλήρωση του εξαμήνου μετά την αναστολή της λειτουργίας για προληπτικούς λόγους ενάντια στον COVID-19, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για τη «μετάβαση» στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Big Blue Button έχουν πραγματοποιηθεί 30 μαθήματα την τελευταία εβδομάδα, πολλά εκ των οποίων έχουν καταγραφεί προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε δραστηριότητες ασύγχρονης εκπαίδευσης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!