ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Υψηλές διακρίσεις ομάδων μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής
21. 03. 2021

Την τρίτη, έκτη και έβδομη θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής κατέκτησαν τρεις από τις ομάδες των μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη. Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με στόχο την ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα. Απευθυνόταν σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και αποσκοπούσε στη γνωριμία τους με τις αρχές της στατιστικής επιστήμης, τον τρόπο παραγωγής των επίσημων στατιστικών, καθώς και την αξιοποίησή τους και σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Επιπλέον, οι καθηγητές που μετείχαν στον διαγωνισμό ως μέντορες είχαν την ευκαιρία εξοικείωσης με νέα εργαλεία και πρακτικές για τη διδασκαλία της στατιστικής επιστήμης.

Όλες οι ομάδες του Γυμνασίου Χασιώτη που συμμετείχαν προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης, όπου κατέλαβαν υψηλές διακρίσεις μεταξύ 58 Γυμνασίων της χώρας. Υπό την καθοδήγηση και την προετοιμασία της καθηγήτριας Μαθηματικών του Γυμνασίου, Όλγας Γρηγοριάδου, όλες οι μαθητικές ομάδες ξεχώρισαν για την ποιότητα της εργασίας τους, τη συνέπεια, τη δημιουργικότητα και τη συνεργατικότητά τους.

Οι ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη και την έκτη θέση, θα συναγωνιστούν με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες από όλη την Ελλάδα με σκοπό την εκπροσώπησή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Υψηλές διακρίσεις ομάδων μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής
Υψηλές διακρίσεις ομάδων μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!