ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Θριάμβευσαν (και) στον φετινό διαγωνισμό της ΕΛΣΤΑΤ οι μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη
31. 03. 2023

Εξαιρετική – για μία ακόμη χρονιά – ήταν η απόδοση των μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη στον 6ο πανελλήνιο διαγωνισμό στατιστικής που διοργάνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ..Από τις πέντε ομάδες του Γυμνασίου Χασιώτη που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι τρεις βρέθηκαν στην τελική πεντάδα. Συγκεκριμένα, η ομάδα που αποτελούνταν από τους: Πολύκαρπο-Άρη Καλαϊτζίδη, Δημήτριο Παρούτη και  Μαρία-Αναστασία Τρεύλα κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η ομάδα που αποτελούνταν από τους: Αθηνά Τεκέ και Νίκη Τσιτρούδη κατέβαλε τη τρίτη θέση και η ομάδα που αποτελούνταν από τους: Μαρία Άνδρα, Δημήτριο-Φανούριο Γεωργίου και Άννα Τζηρίδου την τέταρτη θέση.

Οι ομάδες θα παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στην Αθήνα τον Ιούνιο, μαζί με την μαθηματικό του Γυμνασίου Χασιώτη, Όλγα Γρηγοριάδου, η οποία επέβλεψε και καθοδήγησε τα μέλη των ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις (ανάμεσά τους και μία από το Γυμνάσιο Χασιώτη) στον πανελλήνιο διαγωνισμό, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής της Eurostat. Θα πρέπει να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν δίλεπτο βίντεο για την… ευημερία. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη που έλαβε τη 2η θέση, συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό!

Ο 6ος πανελλήνιος διαγωνισμός στη στατιστική απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και αποσκοπεί στη γνωριμία τους με τις αρχές της στατιστικής επιστήμης και τον τρόπο παραγωγής των επίσημων στατιστικών. Παράλληλα, δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναπτύξουν την ικανότητα ανάγνωσης, κατανόησης, αξιοποίησης και επικοινωνίας των δεδομένων απέναντι στην συνεχώς αυξανόμενη παραπληροφόρηση, η οποία οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Επιπροσθέτως, οι επιβλέποντες καθηγητές ενημερώνονται για νέα εργαλεία και πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν τη διδασκαλία της στατιστικής στα σχολεία.

Ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμού Στατιστικής διεξήχθη σε δύο στάδια (1η φάση 24 Ιανουαρίου 2023 – 9 Φεβρουαρίου 2023 και η 2η φάση 11 Φεβρουαρίου 2023 – 9 Ματιού 2023). Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, από τις 387 ομάδες που πανελλαδικά έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, 41 ομάδες Λυκείου και 53 ομάδες Γυμνασίου προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση. Ανάμεσα σε αυτές οι πέντε ομάδες του Γυμνασίου Χασιώτη και μία ομάδα του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!