ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Το μουσικό «παιδί θαύμα», Στέλιος Κερασίδης, παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές του Δημοτικού ΑΓΣ
28. 05. 2020

Το αποκαλούν μουσικό «παιδί – θαύμα». Έχει σαρώσει πανελλήνια και διεθνή βραβεία στη μουσική, παίζει Μπαχ και γράφει δικά του κομμάτια. Ο επτάχρονος Στέλιος Κερασίδης κάνει από πολύ μικρός μία αξιοζήλευτη καριέρα και δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της ΑΓΣ.

Ήταν μία «ιδιαίτερη» συνέντευξη καθώς έγινε μέσω διαδικτύου, ρόλο συντονίστριας είχε αναλάβει η δασκάλα Δήμητρα Μπαντέκα και οι μαθητές παρίσταναν –με μεγάλη επιτυχία- τους δημοσιογράφους. Οι απολαυστικές ερωτήσεις και οι αυθόρμητες απαντήσεις, έδωσαν έναν παιδικό αέρα αθωότητας στη συνέντευξη. Καθότι το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν μεγάλο, ο νεαρός πιανίστας συμφώνησε να δώσει δύο ωριαίες συνεντεύξεις, προκειμένου να κάνουν όλοι οι μαθητές ερωτήσεις.

Από τις απαντήσεις έγινε γνωστό ότι ο επτάχρονος μελετάει καθημερινά τρεις ώρες μουσική, πως όταν κάνει λάθος στην εκτέλεση ενός κομματιού συνεχίζει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ότι κάθε φορά που γράφει ένα κομμάτι το παίζει πολλές φορές για να δει αν υπάρχουν ατέλειες, ότι το πιο μακρινό ταξίδι που έχει κάνει είναι μέχρι τη Νέα Υόρκη όπου εκεί ήταν και η δυσκολότερη παράσταση που έχει δώσει, ότι παίζει μόνο πιάνο και πως ο καλύτερός του φίλος απολαμβάνει την παρέα του και τη δημοσιότητά του. Στην πάντα επίκαιρη ερώτηση «πως αισθάνεσαι όταν παίζεις μουσική;», απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «πάρα πολύ όμορφα…», ενώ όταν ρωτήθηκε «πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς αυτήν;», είπε: «απίστευτα δύσκολη και μονότονη».  

O μικρός Στέλιος Κερασίδης γεννήθηκε σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική. Σε ηλικία δύο ετών μπορούσε ήδη να τραγουδήσει με απόλυτη ακρίβεια τις νότες σε οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι άκουγε, ενώ στα τρία του βρέθηκε στη σκηνή για την πρώτη του μαθητική συναυλία. Στα τέσσερά του ξεκινάει η συμμετοχή του σε διαγωνισμούς πιανιστών στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κερδίζει βραβεία με τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες, προσκαλείται σε υψηλού επιπέδου φεστιβάλ, και λαμβάνει διθυραμβικά σχόλια για το ταλέντο και την ξεχωριστή μουσικότητά του από κορυφαίους καθηγητές και σολίστ παγκοσμίως. Αμερική, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Βέλγιο και Ιταλία είναι μερικοί από τους προορισμούς όπου ταξίδεψε και διακρίθηκε. Είναι, επισήμως, ο νεότερος Έλληνας μουσικός που έχει δώσει ρεσιτάλ στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, το Royal Albert Hall στο Λονδίνο και το Musikverein στη Βιέννη.

Το μουσικό «παιδί θαύμα», Στέλιος Κερασίδης, παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές του Δημοτικού ΑΓΣ
Το μουσικό «παιδί θαύμα», Στέλιος Κερασίδης, παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές του Δημοτικού ΑΓΣ
Το μουσικό «παιδί θαύμα», Στέλιος Κερασίδης, παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές του Δημοτικού ΑΓΣ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!