ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η Σχολή Φιλοξένησε το Πρώτο Συνέδριο Peace Jam Greece
28. 02. 2016
Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε  το πρώτο ”Peace Jam Greece Youth Leadership Conference“ στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Το “Peace Jam”  είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Colorado, Denver  των ΗΠΑ και επικεντρώνεται,  μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, στη διδασκαλία και ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών των νέων και της κοινωνικής τους προσφοράς μέσω του εθελοντισμού, τιμώντας παράλληλα το έργο  των δεκατριών, εν ζωή,  νικητών του Νόμπελ Ειρήνης.
 
Το ”Peace Jam Greece Youth Leadership Conference“ ήταν μία συνεργασία της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και του ΕΙΜΑΙ- Κέντρο για ανερχόμενους νέους ηγέτες. Το ΕΙΜΑΙ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποστολή του είναι η παρακίνηση των νέων μέσα από μεταμορφωτικές πειραματικές ευκαιρίες και προγράμματα να καλλιεργήσουν τα δικά τους «ξεχωριστά» ηγετικά χαρίσματα χρησιμοποιώντας πρακτικές του 21ου αιώνα, βασισμένες σε ανθρωπιστικές αξίες, φαντασία και την ελευθερία της καρδιάς και του μυαλού - στοιχεία απαραίτητα για την καθοδήγηση των νέων.
 
Η πρώτη συνάντηση συγκέντρωσε περίπου 140 μαθητές Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες στόχος των οποίων ήταν η ευαισθητοποίηση για κοινωφελή εργασία και βελτίωση ηγετικών ικανοτήτων. Επίσης, σε αυτή την πρώτη συνάντηση συμμετείχαν και 25 σπουδαστές κολεγίου για να εκπαιδευτούν ως «μέντορες» για τη διοργάνωση παρόμοιων προγραμμάτων και συναντήσεων. Τέλος,  30 καθηγητές απ’ όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με εκπροσώπους από την Peach Jam UK.
 
Κεντρικοί ομιλητές στη συνεδρία ήταν η κα Σοφία Κουβελάκη από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και η κα Ελένη Κοστελίδου από το ARSIS Thessaloniki. Φιλοξενούμενοι ομιλητές ήταν  οι Graham Golding και Luke Addison από Peace Jam UK, καθώς και η Ellen Froustis από Peace Jam Greece, ΕΙΜΑΙ- Κέντρο για ανερχόμενους νέους ηγέτες.
 
Σημαντικό γεγονός της πρώτης συνάντησης του Peace Jam Greece ήταν η φιλοξενία τριών εκλεκτών καλεσμένων  από την  οργάνωση West Africa Peace Foundation, νικητών του βραβείου Best Youth Service Act στην Γκάνα, μέσω του διαγωνισμού Billion Acts of Peace Campaign.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!