ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Τάσος Παπαναστασίου: ένας δάσκαλος αλλιώτικος από τους άλλους
11. 01. 2019

Μία εξαιρετική συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα "ΑθήΝΕΑ" παραχώρησε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, Τάσος Παπαναστασίου. Μίλησε για το λειτούργημα του δασκάλου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, για το εκπαιδευτικό όραμά του και τι είναι αυτό που τον ώθησε να ενταχθεί στο δυναμικό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

«Λοιπόν, το σχολείο στο οποίο, από το Σεπτέμβριο, δουλεύω έχει κάτι που το κάνει πολύ ξεχωριστό. Θα τολμούσα να πω το κάνει πρωτοπόρο. Έχει μια εξαιρετικά επιτυχημένη προσέγγιση στα εκπαιδευτικά θέματα. Περηφανεύεται, και πλέον περηφανεύομαι και εγώ, πως βάζει στο επίκεντρο της παιδαγωγικής φιλοσοφίας του την βιωματική εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει πως στο πολύχρωμο καμίνι της καθημερινότητάς του οι εμπειρίες και οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του έχουν κυρίαρχο ρόλο. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν από αυτή τη βάση. Οργανώνουμε έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία, με πλήθος εκπαιδευτικών βιωματικών δράσεων, ώστε οι μαθητές μας δεν αντιμετωπίζουν τη διαδικασία της μάθησης ως μία ακόμη τυπική υποχρέωση, αλλά ως μία σπουδαία και συναρπαστική καθημερινότητα», ανέφερε –μεταξύ άλλων- για τη δουλειά του ως διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου.

Διαβάστε την συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΑθήΝΕΑ»

Τάσος Παπαναστασίου: ένας δάσκαλος αλλιώτικος από τους άλλους
Τάσος Παπαναστασίου: ένας δάσκαλος αλλιώτικος από τους άλλους
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!