ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρωτιά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής για το Γυμνάσιο Χασιώτη
05. 06. 2023

Την κορυφή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στατιστικής, τον οποίον διοργανώνει η Eurostat, κατέκτησε ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη. Οι μαθητές της Γ’ τάξης: Πολύκαρπος-Άρης Καλαϊτζίδης, Δημήτριος Παρούτης και Μαρία-Αναστασία Τρεύλα κατετάγησαν πρώτοι στον Διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 1.444 σχολεία, 5.208 ομάδες και 19.388 μαθητές από 19 χώρες της Ευρώπης! Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα παίρνει το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό της Eurostat.

Η ομάδα των τριών μαθητών συμμετείχε για τρίτη φορά στον ετήσιο Διαγωνισμό. Πέρυσι, είχαν κατακτήσει το δεύτερο βραβείο και φέτος αναδείχθηκαν πρώτοι σε όλη την Ευρώπη. Είχε προηγηθεί η εξαιρετική επίδοσή τους στον Εθνικό Διαγωνισμό Στατιστικής 2023 της ΕΛΣΤΑΤ, όπου κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, η οποία τους έδωσε το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Στο πλαίσιό του, ετοίμασαν δίλεπτο βίντεο σχετικά με την… ευημερία. Σε αυτό παρουσιάζεται η ζωή του… «Γιάννη», ενός νεαρού που προσπαθεί να επιβιώσει στην Ελλάδα του 2023, με τις παθογένειες και τις πληγές που έχει αφήσει η πολύχρονη οικονομική κρίση. Παράλληλα με την εξιστόρηση, ο θεατής «βομβαρδίζεται» με στατιστικά στοιχεία και πίνακες που επιβεβαιώνουν την εικόνα.

Οι τρεις μαθητές δεν κρύβουν τη χαρά τους για την επιτυχία τους. «Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά. Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε. Η στατιστική είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη και εξαιρετικά… γοητευτική», λένε. Μαζί με την μαθηματικό του Γυμνασίου Χασιώτη, Όλγα Γρηγοριάδου, η οποία επέβλεψε και καθοδήγησε την ομάδα, ετοιμάζουν βαλίτσες για το Λουξεμβούργο, όπου στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!