ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με τη συμμετοχή της ΑΓΣ σύσκεψη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
30. 09. 2019

Σύσκεψη εργασίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της SEREXPO 2019, με θέμα: “Προοπτική στην Παραγωγή και Μεταποίηση του Αγροδιατροφικού Τομέα στο νομό Σερρών”, στην οποία  συμμετείχε ο Δρ. Ηλίας Κάλφας, project leader του έργου ΝextFood στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δρ. Ηλίας Κάλφας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συμπόρευσης με ομάδες παραγωγών για την εδραίωση ψηφιοποιημένων εφαρμογών και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στον τομέα της γεωργίας ακριβείας. «Η ψηφιακή εποχή στη γεωργία είναι γεγονός, ανάγκη και μονόδρομος για ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό κλάδο. Οι επιλογές πολλές, ζητούμενο είναι η πρόοδος και η προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας», τόνισε.

Την συνάντηση εργασίας συντόνισε ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΚΜ,  Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο οποίος –μεταξύ άλλων- δήλωσε: “Είναι ανάγκη να αναπτυχθούν με ταυτότητα οι καλλιέργειες παραγωγής ξηρών καρπών, με αναδιάρθρωση να καλλιεργηθούν φρούτα και κηπευτικά και να αναβιώσουν καλλιέργειες, όπως το σουσάμι και η βιομηχανική τομάτα. Θεμέλιο της όλης στρατηγικής του αγροδιατροφικού τομέα στον Ν. Σερρών, είναι η δημιουργία εκθετηρίου-δημοπρατηρίου».

Με τη συμμετοχή της ΑΓΣ σύσκεψη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!