ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διακρίσεις Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου
27. 04. 2020

Πολλές και σημαντικές είναι οι διακρίσεις του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου σε διάφορους διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Με τη στήριξη των καταρτισμένων εκπαιδευτικών τους, τα δύο λύκεια επιτυγχάνουν τους στόχους που είχαν θέσει σε συνεργασία με τους μαθητές.

Αειφορία-οικολογία

Εμπνευσμένοι από το όραμα του ιδρυτή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Dr. John Henry House και με την προτροπή και υποστήριξη του προέδρου Δρα Πάνου Κανέλλη, ομάδες μαθητών και καθηγητών της ΑΓΣ, κατάφεραν να εντάξουν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, αρχικά στο διεθνές δίκτυο των οικολογικών σχολείων και πρόσφατα στο δίκτυο των αειφόρων σχολείων. Αποτελεί επισφράγιση της φιλοσοφίας των σχολείων της ΑΓΣ και της πολύχρονης προσπάθειας της σχολικής κοινότητας (μαθητών, καθηγητών, διοικητικού προσωπικού) για αειφόρο λειτουργία των δύο λυκείων, μέσα από καινοτόμα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα που ενισχύουν την αντίληψη της ολιστικής εκπαίδευσης, δημιουργούν κουλτούρα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με αειφόρες καθημερινές πρακτικές, αναδεικνύουν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η σεμνή τελετή ανακήρυξης των λυκείων ως Αειφόρα Σχολεία, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στην Αθήνα. Το βραβείο παρέλαβαν από την πρόεδρο του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κα Ζωή Πολυμεροπούλου, ο διευθυντής του ΓΕΛ κ. Πάρης Πετράς και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Απόστολος Βουρκούδης.

Επιστήμες

Διαγωνισμός φυσικών επιστημών EUSO

Την κορυφή στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών κατέκτησαν τρεις μαθητές του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ. Θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2020. Οι μαθητές της Β’ τάξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνα Αγαπητού και Θάνος Συντριβάνης, κατάφεραν να αποσπάσουν την υψηλότερη βαθμολογία στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Την προετοιμασία τους είχαν αναλάβει οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου Μανώλης Πεδιωτάκης (Φυσική), Ελένη Γιαννιού (Χημεία) και Αντωνία Κωτούλα (Βιολογία).

Διαγωνισμός φυσικών επιστημών ΙΥΝΤ

Σημαντικές δεξιότητες στην εκτέλεση πειραμάτων, την έρευνα, την ανάλυση δεδομένων, τη συνεργατική μάθηση, την παρουσίαση εργασίας, την επικοινωνία με μαθητές άλλων χωρών, καθώς και ρητορικές και γλωσσικές δεξιότητες απέκτησαν οι πέντε μαθητές του Γενικού Λυκείου που συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό φυσικών επιστημών. Πρόκειται για τους μαθητές: Δημήτρη Γραικό, Απόστολο Καραλιόλιο, Αγνή Κοκορότσικου, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο και Θαλή Τσιωνά, οι οποίοι εκπροσώπησαν την ΑΓΣ στο διεθνή διαγωνισμό φυσικών επιστημών ΙΥΝΤ 2019 που διεξήχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Αποτελεί μέρος του διαγωνισμού Physics World Cup και είναι ο πιο συναρπαστικός ομαδοκεντρικός διαγωνισμός φυσικής και φυσικών επιστημών, μεταξύ μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο.

Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας

Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece της Βόρειας Ελλάδας απέσπασαν μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ. Ως μέλη του ομίλου επιχειρηματικότητας συμμετείχαν στην εμπορική έκθεση και το διαγωνισμό των τριών καλύτερων «εικονικών επιχειρήσεων». Παρουσίασαν την «επιχείρηση» oclean, η οποία είναι μία καινοτόμα εφαρμογή για smartphones που φιλοδοξεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πολλαπλών και πολυεπίπεδων προβλημάτων της μόλυνσης του βυθού της θάλασσας.

Διαγωνισμός «φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο»

Η ομάδα ρομποτικής των λυκείων της ΑΓΣ κατάφερε να πετύχει την ένταξή της στην πρώτη δεκάδα των σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο», ο οποίος διοργανώνεται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, στόχοι του διαγωνισμού, είναι αφενός η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών και μαθητριών για την επιστήμη και για το πώς επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή και, αφετέρου, η αύξηση του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών σχετικά με την εισαγωγή της καινοτομίας στην καθημερινή διδασκαλία. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού κλήθηκαν ομάδες μαθητών και μαθητριών σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς τους να κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να περιγράψουν την όλη διαδικασία κατασκευής σε μία «Έκθεση» συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Διαγωνισμός STEM Stars Greece

Στην τελική φάση του διαγωνισμού STEM Stars Greece προκρίθηκε η ομάδα μαθητών των λυκείων της ΑΓΣ. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την οργάνωση SciCo - Science Communication, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.  Σκοπός του ήταν να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθήτριες και μαθητές 14-18 χρονών (Γ΄ Γυμνασίου έως Γ΄Λυκείου), με ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM). Εξαιτίας των μέτρων λόγω της πανδημίας ο τελικός ακυρώθηκε αλλά, οι 17 προκριθείσες ομάδες θα μεταφερθούν αυτόματα στον τελικό STEM STARS GREECE του 2021, με σκοπό να αναδειχθούν ανάμεσα σε αυτές και στις νέες συμμετοχές οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ISEF 2021.

Διαγωνισμός Formula 1 for Schools

Μαθητές των λυκείων εξασφάλισαν μετά από σκληρή δουλειά την πρόκρισή τους στην τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού Formula1 for schools.  Είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά. Ο διαγωνισμός ενθαρρύνει τους μαθητές να συνεργάζονται τόσο μεταξύ τους όσο και με φορείς από τον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δουλεύοντας σε ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, οι μαθητές σχεδιάζουν σε Η/Υ μια μικρογραφία αυτοκινήτου Formula1, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο λογισμικό 3D CAD (Computer Aided Design) κατάλληλο για σχεδιασμό αντικειμένων σε Η/Υ.

Διαγωνισμός First Lego League

Οι ομάδες ρομποτικής του Δημοτικού, του Γυμνασίου Χασιώτη και του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ συμμετείχαν στο διαγωνισμό First Lego League που διεξήχθη στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο και διοργανώθηκε από το εκπαιδευτικό σωματείο eduACT. Στο διήμερο του διαγωνισμού αγωνίστηκαν με πολύ καλά αποτελέσματα στην ομαδικότητα, το πρότζεκτ και τον μηχανολογικό σχεδιασμό. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τόσο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού αλλά και σε όλη την προετοιμασία, μαθαίνοντας να επιλύουν προβλήματα με τη χρήση μαθηματικών, φυσικής, μηχανικής και προγραμματισμού με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Διαγωνισμό Μαθητικής Λογικής και Σκέψης Κολλεγίου Ανατόλια

Την πρωτιά στο Διαγωνισμό Μαθητικής Λογικής και Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια κατέλαβε ομάδα μαθητών της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ. Κατά τη διάρκεια μίας απαιτητικής διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία συμμετείχαν ομάδες μαθητών από 40 σχολεία της χώρας, πέτυχαν να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Greek mathematical society

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν τέσσερις μαθητές της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ, οι οποίοι κατάφεραν να προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την ονομασία «Ευκλείδης». Στην τρίτη φάση, με το όνομα «Αρχιμήδης», προκρίθηκε ο μαθητής Νικόλαος Μαργαρίτης.

Πολιτισμός

Διαγωνισμός ταινίας μικρού μήκους

Ακόμη ένα βραβείο προστέθηκε στη συλλογή διακρίσεων της ομάδας κινηματογράφου των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ της ΑΓΣ. Απέσπασαν το πρώτο βραβείο στον μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», ο οποίος διοργανώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος. Οι μαθητές –με συμπαραστάτη τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Γκόγκο- έγραψαν το σενάριο, έκαναν τη διανομή των ρόλων, σκηνοθέτησαν, έπαιξαν και επιμελήθηκαν την ταινία με τίτλο «Ποτέ ξανά», η οποία επιχειρεί με αλληγορικό τρόπο να μεταδώσει τη φιλοσοφία της ναζιστικής προπαγάνδας που κατέληξε στο Ολοκαύτωμα.

Αθλητισμός

Αθλητικό τουρνουά της Α.Γ.Σ.

Πολλές και σημαντικές διακρίσεις κατάφεραν τα μέλη των ομάδων της ΑΓΣ στο σχολικό αθλητικό τουρνουά της Γερμανικής Σχολής. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, πετυχαίνοντας υψηλές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, οι ομάδες μπάσκετ αγοριών και βόλεϊ κοριτσιών κατέκτησαν (αήττητες!) την πρώτη θέση και την τρίτη θέση οι ομάδες ποδοσφαίρου αγοριών και κοριτσιών.

Αθλητικό τουρνουά Anatolia College Aegean Tournament

Με περισσότερους από 70 μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ συμμετείχε η ΑΓΣ στο Anatolia College Aegean Tournament. Η μαθήτρια Κωνσταντίνα Καρανάσιου κατετάγη δεύτερη στο άθλημα της σφαιροβολίας.  Η ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών πήρε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά καθώς σημείωσε δύο νίκες και ισάριθμες ήττες, ενώ η ομάδα των αγοριών σημείωσε μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία, με αποτέλεσμα να μην προκριθεί στα ημιτελικά. Στο μπάσκετ, η ομάδα των κοριτσιών κατετάγη τέταρτη (μία νίκη και δύο ήττες) και των αγοριών πέμπτη (δύο νίκες και δύο ήττες). Τέλος, η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών έλαβε την τρίτη θέση με δύο νίκες και μία ήττα.

Κοινωνική προσφορά

Διαγωνισμός Global Social Leaders

Με τον έπαινο «social media champions», τιμήθηκε τo club εθελοντισμού του Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Peace Jam, στον παγκόσμιο διαγωνισμό Global Social Leaders. Ήταν η πρώτη φορά που έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, στον οποίον υπήρχαν ακόμη 860 συμμετοχές. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τον οργανισμό Global Social Leaders, ο οποίος προτρέπει τους μαθητές να ενασχοληθούν με project βασισμένα στους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη που έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη και την εφαρμογή τους στην κοινωνία. Το project του Peace Jam βασίστηκε σε τρεις από τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη: στην εξάλειψη της πείνας, τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες και τη συνεργασία για την επίτευξη των στόχων.

Διακρίσεις Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου
Διακρίσεις Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου
Διακρίσεις Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου
Διακρίσεις Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου
Διακρίσεις Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου
Διακρίσεις Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!