ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η συμμετοχή της ΑΓΣ στην 30η Agrotica
08. 02. 2024

Στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, συμμετείχε – για μία ακόμη φορά – η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης πέρασαν από το σταντ της, το οποίο βρισκόταν στο περίπτερο 2 και ενημερώθηκαν για τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες, τα προϊόντα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της Agrotica, στελέχη της ΑΓΣ πλαισίωσαν πάνελ εκδηλώσεων και ημερίδων που είχαν στο επίκεντρό τους τον αγροδιατροφικό τομέα. Όπως το 1st Agrofuture Summit που διοργανώθηκε από το insider.gr και την Tourism Media Events και στο οποίο ο Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης της τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα, κάτι που ήδη εφαρμόζει στα προγράμματά της η Σχολή, στην προσπάθεια της να αλλάξει την στρατηγική απέναντι στις λανθασμένες νοοτροπίες και τακτικές.

Στην ίδια εκδήλωση, ο Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης, τόνισε ότι τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα «χάθηκε το 30% του εργατικού δυναμικού που απασχολούνταν στην αγροτική παραγωγή». «Το αγροτικό επάγγελμα είναι δύσκολο», αναγνώρισε, εξηγώντας πως «περίπου το 42% των αγροτών γράφουν περισσότερες ώρες εργασίας συγκριτικά με τους εργαζομένους σε άλλους τομείς».

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!