ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ιδρυτικό μέλος του «Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφή» η Αμερικανική Γεωργική Σχολή
14. 01. 2022

Μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή έγινε ιδρυτικό μέλος του «Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής» που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αποτελεί σύμπραξη 30 ιδιωτικών και δέκα δημοσίων φορέων από τους τομείς της έρευνας, των επιχειρήσεων της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, του πρωτογενούς τομέα, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της συμβουλευτικής επιχειρήσεων.

Η μοναδική για τα τοπικά αλλά και εθνικά δεδομένα κινητοποίηση φορέων, εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από τη Δράση «Κέντρα Ικανοτήτων» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας. Η κατάθεση της πρότασης αποτέλεσε μια κοινή πρωτοβουλία του πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και υποστηρίχθηκε από τα τοπικά Επιμελητήρια, την Περιφέρεια Κρήτης, την τοπική Αυτoδιοίκηση αλλά και σημαντικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα.

Για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η συμμετοχή στο Κέντρο αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την εδραίωση της παρουσίας της στην Κρήτη, σε συνδυασμό με το εθνικής εμβέλειας cluster αγροδιατροφής INOFA, τις δραστηριότητες του οποίου συντονίζει. Η διεύρυνση του ψηφιακού αγροτικού δικτύου LoRa ΙοΤ στην περιφέρεια Κρήτης είναι σημαντικό εργαλείο καθώς παρέχει στη Σχολή τη δυνατότητα για συστηματική εξ αποστάσεως συμβουλευτική και συνεργασία με τους γεωπόνους των ισχυρών εξαγωγικών συνεταιρισμών. Επιπροσθέτως, το Κέντρο, ως δομή εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα για την περίοδο 2023 – 2027.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!